Volkswagen Taigo spreman za europsko tržište - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Volkswagen Taigo spreman za europsko tržište

Kada je o krosoverima riječ, Volkswagen ništa ne prepušta slučaju, niti ostavlja bilo kakav prazan prostor. U to ime, u Europu pristiže novi Taigo!

Etiketiran kao „kupe SUV“, izgleda kao Polo na potpeticama, što ne treba da čudi, budući da s njim deli MQB A0 platformu (na kojoj počiva i T-Cross).

U poređenju s potonjim modelom, VW Taigo je nešto duži i širi, a poseduje međuosovinsko rastojanje od 1.566 milimetara, 18 milimetara duže u odnosu na Polo. Poređenja radi, Renault Arkanu, koja pripada segmentu iznad, odlikuje rastojanje između osovina 2.720 milimetara.

Ukoliko se pitate da li ste ovaj model već videli, u pravu ste, jer je lansiran prošle godine u Južnoj Africi kao Nivus.

Dizajn kokpita je identičan onom kod redizajniranog Pola. Tu je MIB3 info-zabavni sistem sa standardnim 6,5-inčnim ekranom ili opcionom 9,2-inčnom jedinicom, uz integraciju pametnog mobilnog telefona i digitalni klaster instrumetacije. Što se opcionala tiče, budući kupci će moći da ga naruče s HVAC kontrolnim jedinicama osetljivim na dodir i pristojnom količinom bezbednosne opreme putem IQ Drive Pack paketa.

Evropljani će morati da se zadovolje isključivo konfiguracijom s prednjim pogonom, što ne čudi s obzirom da vozilo počiva na MQB A0 arhitekturi. Prve isporuke bi trebalo da startuju početkom 2022., a novajlija će biti lansiran s tri benzinska motora, 1,0-litarskom, trocilindarskom turbo jedinicom u varijantama s 95 i 110 ks, i 1,5-litarskim četvorocilndrašem sa 150 konja.

U zavisnosti od pogona, u igri će biti ili petostepeni manuelni, šestostepeni manuelni ili sedmostepeni DSG automatski menjač.

Cene će biti objavljene u međuvremenu, ali treba očekivati da Taigo bude nešto skuplji od T-Crossa, koji u Nemačkoj startuje od 19.870 evra.

Vrelegume.

Danas objavljeno

Alarmantno: Sistem za automatsko kočenje neefikasan u sudarima pri visokim brzinama

Vanja A

Šest miliona američkih BMW-a za 30 godina

Vanja A

Kako slupati auto na holivudski način

V.R.

Ostavite komentar