Volkswagen skraćuje garanciju na svoje modele - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volkswagen skraćuje garanciju na svoje modele

Dobra vijest je da to važi samo za sjevernoameričko tržište, piše Index.hr.

Dobra vijest je da to važi samo za sjevernoameričko tržište, piše Index.hr.

Volkswagen u SAD-u za svoje automobile nudi totalnu garanciju u trajanju od šest godina ili 116.000 km, a uskoro će za nove automobile modelske godine 2020. nuditi manje: četiri godine i 80.000 km. Zvuči kao nepopularan, a neki bi rekli i samoubilački potez, međutim u Volkswagenu su odlučili da za sve modele ponude i besplatno održavanje za prve dve godine, javlja Automotive News.

Duncan Movassaghi, potpredsednik severnoameričkog odeljenja Volkswagena za prodaju i marketing, objašnjava ovaj potez željom da se otklone sve moguće sumnje kod korisnika po pitanju troškova održavanja Volkswagenovog automobila. Takođe, svi Volkswagenovi dileri će dobiti 200 dolara po svakom prodatom automobilu za troškove “razvoja lokalnog tržišta”.

“Mišljenja smo da je kombinacija čvrste garancije i paketa održavanja, zajedno s programom saradnje za naše dilere, najbolji put prema napred”, objašnjava Movassaghi.

Pomenimo da većina velikih u SAD-u nudi garanciju od tri godine i 58.000 km (Honda, Ford, Toyota) pa se VW sa svojim još uvek uklapa, pišu pojedini američki mediji. Utisak je da je šestogodišnja garancija bila jedan od alata za sanaciju posledica Dieselgate skandala. Sudeći po prodaji, posao je dobro odrađen.

Izvor: Index/AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar