Volkswagen seli proizvodnju Passata u Slovačku? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volkswagen seli proizvodnju Passata u Slovačku?

Nadzorni odbor kompanije Volkswagen bi trebalo da se sastane ove sedmice kako bi odlučio da li da nastavi sa planiranom investicijom u Turskoj ili da novi pogon za proizvodnju automobila srednje veličine gradi negde u Evropi, piše „Automotive News“.

Kompanija će možda odlučiti da model „Pasat“ proizvodi u Slovačkoj umesto u Turskoj, navodi list pozivajući se na izvore iz kompanije, prenosi portal Indikator.

Podseća da je zabrinutost kompanije zamrzla planove ulaganja u Turskoj usled međunarodnih kritika vojne operacije koju je turska vojska pokrenula u Siriji.

Volkswagen planira da pokrene novu fabriku do oktobra 2022. godine, kada će operacije u nemačkom gradu Emdenu, gde se trenutno proizvodi „Pasat“, biti preusmerene na električne automobile.

Jedna od mogućnosti koja se razmatra je premeštanje proizvodnje „Pasata“ u fabriku u Bratislavi. Tamo se već proizvode „Volkswagen Touareg“, „Audi Q7“, „VW Up“, „Seat Mii“ i „Škoda Citigo“.

Slovačka je zemlja u kojoj se proizvodi najviše automobila po glavi stanovnika, i u kojoj je u tom sektoru zaposleno oko 300.000 ljudi.

Izvorni plan Volkswagena je predviđao izgradnju fabrike u Manisi, 40 km severoistočno od Izmira, na zapadnoj obali Turske.

Danas objavljeno

Nissan se ne odriče Skylinea bez obzira na “sječu” sedana

Vanja A

Kako izgleda kontroverzni Teslin volan

Vanja A

Ford pokrenuo Bronco, 125.000 kupaca nestrpljivo

Vanja A

Ostavite komentar