Volkswagen predstavio futurističko punjenje automobila - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Volkswagen predstavio futurističko punjenje automobila

Ovo nije prvi put da čujemo priče o autonomnim robotima za punjenje. VW je zapravo otkrio svoj stav prema tim droidima prije otprilike godinu dana, a sada je objavio nove detalje koji nam slikovitije opisuju kako će futurističko punjenje izgledati.

VW-ov robot za punjenje imaće zadatak da ponudi potpuno autonomno punjenje elektro automobilima u ograničenim parking mjestima i podzemnim garažama, piše Autoblog.

Robot se može napajati putem aplikacije ili pomoću Car-to-X komunikacije i samostalno će se usmjeriti prema vozilu. Čitav proces se odvija potpuno bez ljudske intervencije.

Da bi istovremeno punio više vozila, robot će na vozilo povezati mobilnu jedinicu za skladištenje energije, ponavljajući ovaj postupak nekoliko puta. Kada se punjenje završi, samostalno će prikupiti mobilnu jedinicu za skladištenje energije i usmjeriti je nazad do centralne stanice za punjenje.

VW nije rekao kada će ovi roboti zapravo biti dostupni i spremni za punjenje vozila, ali kompanija tvrdi da će se to uskoro desiti.

(B92)

Danas objavljeno

Honda NSX iz 1992. s gotovo 650.000 pređenih kilometara

Vanja A

Tesla oduvao prethodni rekord na planu profita uprkos brojnim preprekama

Vanja A

Japan prvi u svijetu uvodi vazdušni taksi nulte emisije od 2025.

Vanja A

Ostavite komentar