Volkswagen oživljava davno ugašeni brend, proizvodiće SUV i pikap - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volkswagen oživljava davno ugašeni brend, proizvodiće SUV i pikap

Nemački auto-gigant potvrdio je da će lansirati podbrend Scout sa sedištem u Sjedinjenim Državama, i to za električni pikap i SUV koji će biti na novoj mehaničkoj platformi.

VW grupa će osnovati zasebnu, nezavisnu kompaniju kako bi oživela marku Scout, koju je kupila prošle godine u sklopu akvizicije Navistara. Proizvođač automobila planira da predstavi svoje prve prototipove sledeće godine i započne proizvodnju 2026, iako detalji o tome gde će se ova vozila izrađivati ostaju nejasni.

Šef finansija VW grupe, Arno Antlic, rekao je da će Scout biti zasebna jedinica i robna marka u okviru Volkswagen grupacije. To je u skladu sa novim modelom grupnog upravljanja — male jedinice koje deluju agilno i imaju pristup tehnološkim platformama kako bi iskoristile sinergiju.

VW grupa je kupila ime marke Scout kada je njegova poslovna jedinica za kamione Traton kupila Navistar International Corp 2020. Navistar je nastao 1985. kada je International Harvester, koji je bio vlasnik marke Scout, prestao da postoji.

International Harvester, poznat po traktorima i teškim kamionima, počeo je proizvoditi Scout u novembru 1960. “Kutijasti” terenac postao je jedno od najpopularnijih vozila International Harvestera svih vremena.

International Harvester je ukinuo liniju pikapova i terenaca Scout 1980. godine.

Danas objavljeno

Kako veličina točkova utiče na vaš automobil?

Vanja A

BMW sve dublje zavlači ruku u džep kupca

Vanja A

Vozio auto-putem pijan u suprotnom smjeru, kažnjen sa 700 evra

Vanja A

Ostavite komentar