Volkswagen "odlaže" električni SUV za Detroit - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volkswagen “odlaže” električni SUV za Detroit

Volkswagen je trebao svoj ID 4 SUV da prikaže na sajmu automobila u Njujorku u aprilu, ali su se ipak odlučili da to pomjere za jun u Detroitu.

Kako je još ranije prenio Autocar, Volkswagen je s razlogom odabrao Njujork kao destinaciju za otkrivanje drugog ID modela, ali iz, za sada, nepoznatih razloga njemački proizvođač odložio je prikazivanje za jun.

SUV ID 4 će biti prvi ID model koji će biti ponuđen svim saveznim državama u Americi.

Kao što možete vidjeti na slici, Volkswagen je prikazao kamuflirani prototip u Frankfurtu gdje su makar izbliza pokazali dizajn ovog električnog SUV koji na prvi pogled podsjeća na hatchback ID 3.

Njemačka kompanija je takođe najavila da planira i sportsku verziju ID 4, čiji bi se dizajn za nijansu razlikovao i vjerovatno bi koristio naziv ID 5.

ID 4 i ID 5 će se proizvoditi u Evropi, Kini i SAD (fabrika u Čatanugi, Tenesi) i očekuje se da u vidu marketinga imaju veliku ulogu i to na globalnom nivou.

Najskuplja varijanta Volkswagen ID 4 biće ona sa dva motora, koji će kombinovano dati 302 KS i imati 83 kWh litijum-ion bateriju koja će automobilu dati snagu da pređe skoro 500km iz jednog punjenja.

Danas objavljeno

Kinezi imaju novi SUV, kako vam izgeda?

D

Šta su Amerikanci zaista mislili o Yugu i koliko se razlikovao od onog za naše tržište?

D

Neobični potezi policajca koji hvataju vozače u prekršaju

V.R.

Ostavite komentar