Volkswagen najavljuje novi ID.3 koji stiže naredne godine - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Volkswagen najavljuje novi ID.3 koji stiže naredne godine

U njemačkoj automobilskoj grupaciji kažu da će kupci novog elektropokretanog modela ID.3, pored ostalog, moći da računaju na unaprijeđen software i znatno kvalitetnije materijale u kabini.

Uz nekoliko adekvatnih rendera iz Wolfsburga stiže vijest da će prvi model iz ID priče s kojim je Volkswagen krenuo u misiju potpune elektrifikacije uskoro dobiti novo izdanje koje će do prvih kupaca stići u posljednjem kvartalu naredne godine.

Najveće promjene na automobilu, za koji u VW-u tvrde da predstavlja ID.3 druge generacije, stižu u kabini u kojoj će se kupcima ovaj put ponuditi znatno kvalitetniji materijali, a poznati 10-inčni display za upravljanje multimedijalnim sistemom zamijenjen je s većom 12-inčnom opcijom. Drugačije izgleda i centralna konzola u kojoj su otvori za dva nosača čaša, a tu su i mjesta za odlaganje sitnica smještena u podu.

Sudeći prema objavljenim renderima, osnovne konture karoserije neće se značajnije mijenjati, a razlike u odnosu na prvi ID.3 vidljive su na dizajnu odbojnika i kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala.

Pored proizvodnje u tvornicama u Zwickau i Dresdenu, Volkswagen će novi ID.3 proizvoditi i u Wolfsburgu. Odluka je donesena zbog prevelike potražnje za modelom koji će se nuditi uz pet paketa opreme i s početnom cijenom od 43.995 eura, a knjiga prednarudžbi već je otvorena.

U Volkswagenu nisu zaboravili spomenuti da bi se novi ID.3 u dogledno vrijeme mogao dobiti i u sportskoj GTX verziji.

Danas objavljeno

Honda kao niko do sada: Na vodonik, ali i na struju

Zeljka

Kineski Xpeng stiže na evropsko tržište sa električnim modelima P7 i G9

Zeljka

Oglasili prodaju „poršea“ vrijednih 148.000 dolara za 18.000

Zeljka

Ostavite komentar