18. Decembra 2022.

Volkswagen najavio novi električni krosover

Big Portal

Volkswagen planira velika ulaganja u elektromobilnost i najavljuje novi krosover model. Nemački auto-gigant će uložiti 460 miliona evra u modernizaciju fabrike u Volfsburgu, čime će je pripremiti za proizvodnju električnih modela.

Proizvodnja modela na MEB mehaničkoj platformi trebalo bi da počne već sledeće godine. To je potvrdio lično Tomas Šefer, prvi čovek Volkswagena, poručivši radnicima da će proizvodnja modela ID.3 početi već sledeće godine, a da će fabrika punim kapacitetom raditi od 2024. godine.

“Volkswagen predstavlja elektromobilnost za sve. I Volfsburg će biti deo ove uspešne priče”, rekao je Šefer.

“Povećanje kapaciteta proizvodnje ID.3 je prvi važan korak ka elektrifikaciji našeg glavnog postrojenja. Zajedno sa restilizovanim ID.3, na tržište dolazi i novi krosover koji će koristiti obnovljenu MEB platformu.”

Nova MEB+ platforma, kao najveća inovacija, donosi baterije sa novom tehnologijom, koje će, prema rečima Volkswagenovih zvaničnika, ponuditi domet do 700 km.

Takođe, budući modeli će moći da se pune na brzim punjačima snage 200 kW.

“Novi model će idealno dopuniti naše najprodavanije ID.4 i ID.5. Na taj način nameravamo da dodatno proširimo našu tržišnu poziciju i našim kupcima obezbedimo vozila visokog kvaliteta koja očekuju od nas”, rekao je Šefer.

Zanimljivo je da će MEB platforma ostati u proizvodnji do daljeg. Najavljeno je ukupno 10 električnih modela do 2026. godine, a među njima je i novi početni model sa cenom od 25.000 evra.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare