30. Marta 2021.

Volkswagen mijenja ime?

Big Portal

Pojedini mediji, uključujući USA Today, došli su u posed službene objave datirane na 29. april, a koja je nakratko u javnost procurila 29. marta.

U njoj se navodi da će Volkswagen u Americi biti komercijalizovan pod imenom Voltswagen.

I dalje nema službene potvrde da će nemački proizvođač zaista promeniti slovo “k” u slovo “t” u nazivu brenda i tako se dodatno približiti električnoj energiji, ali i udaljiti od dizel skandala iz 2015.

Vest se, navodno, nakratko juče pojavila na američkoj pres-stranici, a potom je i skinuta.

Portparol kompanije, Brendan Bradli, nije komentarisao ove navode.

Ali kad se sve sabere, Volkswagen nije bio hakovan niti se radi o prvoaprilskoj šali, a u pitanju nije ni marketinški trik.

Osoba bliska Volkswagenu, koja je želela da ostane anonimna, izjavila je da se radi o trajnoj promjeni koja će se ticati Volkswagena u Americi.

Novinar USA Today citirao je deo službene objave u kojoj stoji kako je Voltswagen više od promene imena.

“To je javna deklaracija kojom kompanija najavljuje buduće investicije u e-mobilnost”, stoji između ostalog u saopštenju.

Prema toj objavi, automobili sa električnim pogonom će dobiti natpis Voltswagen, dok će ostali zadržati klasičan VW logo.

Ova vest stiže u vreme kada Volkswagen kreće u komercijalizaciju električnog krosovera ID.4, prvog koji bi mogao ozbiljno promeniti odnose snaga na tržištu električnih vozila u Americi.

Podsećamo, Volkswagen je najavio 70 električnih modela do 2029. godine.

https://youtube.com/watch?v=kkdmz0XRrS4

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare