Volkswagen lansirao jeftiniji ID.3 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Volkswagen lansirao jeftiniji ID.3

Volkswagen je oficijelno najavio lansiranje nove verzije ID.3. Pro, a po pres materijalu, kao i cenovniku, bar onom iz Velike Britanije, novajlija će spustiti startnu cenu, mada će autonomija ostati nepromenjena.

ID.3 Pro će doduše raspolagati s manje snage u odnosu na Pro Performance i biće mu potrebno nešto više vremena za sprint iz stanja mirovanja do 100 km/h, pišu Vrele Gume. Međutim, Volkswagen naglašava da obrtni moment Pro modela nadmašuje maksimalnu vrednost 1.5 TSI agregata sa 150 konja. ID.3 Pro inače poseduje bateriju neto kapaciteta 58 kWh. Električni pogonski sklop ID.3 Pro raspolaže sa 145 ks i 270 Nm, što mu obezbeđuje sprint do „stotke“ za 9,6 sekundi. U međuvremenu, Pro Performance raspolaže istim obrtnim momentom, ali i „konjicom“ od 204 „grla“, a do 100 km/h ubrzava za 7,3 sekunde.

Bez dileme, najinteresantnija informacija koju je VW obezbedio u vezi s ID.3 Pro je da kupci neće morati da se odreknu dometa biranjem jeftinijeg modela. I ID.3 Pro i Pro Performance nude od 418 do 423 kilometra autonomije po WLTP-u. Nominalna potrošnja energije je 6,8 kilometara po kWh nevezano za model. Brzina punjenja je takođe ista, tako da se 80 odsto baterije može napuniti za 35 minuta sa CCS punjačem.

Kada je reč o cenama (u Velikoj Britaniji), ID.3 Pro startuje sa 28.670 funti, dok se Pro Performance može dobiti za 29.990 funti.

Izvor:Vrele Gume
Foto:Volkswagen

Danas objavljeno

“Odluku o potpunoj elektrifikaciji doneli političari, a ne auto-industrija”

Vanja A

Prvi put u istoriji prodato više električnih automobila nego dizelaša

Vanja A

Džeremi Klarkson odabrao najgore automobile u 2021. godini

Vanja A

Ostavite komentar