Volkswagen je jednom napravio Golf sa W12 motorom i 650 "konja" - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Volkswagen je jednom napravio Golf sa W12 motorom i 650 “konja”

Danas je W12 i Volkswagen gotovo nemoguće čuti u istoj rečenici, a prije samo trinaest godina njemački proizvođač je uspio da ovaj monstruozni agregat spakuje u Golf GTI. Motor je pozajmljen od modela Bentley Continental GT a kočnice od Lamborghinija.

Osim specijalnog motora, ovaj koncept Golfa GTI pete generacije pretrpio je i druge modifikacije – proširen je za 16 centimetara, a ogibljenje je spušten za sedam centimetara, podsjeća Revijahak.

Idemo redom – W12 motor sa 650 KS pozajmljen od Continentala GT, smješten pozadi, zadnja osovina i kočnice su iz Lamborghinija Gallardo, dok su prednje kočnice preuzete od Audija RS4 a automatski mjenjač od VW Phaetona.

To je, ukratko, Golf GTI W12-650, konceptni unikatni automobil, koji je pripremljen 2007. godine za samo dva mjeseca za tradicionalni festival tjuniranih vozila Wörthersee, u Austriji.

Golf GTI W12-650 danas možete vidjeti u Volkswagenovom muzeju u Volfsburgu, a nama dolaze neka nova vremena u kojima ćemo ovakva i slična vozila po svemu sudeći viđati samo u muzejima, dok će putevima gospodariti elektroautomobili.

(B92)

Danas objavljeno

Škoda Octavia najčešće kraden automobil u 2021.

Vanja A

Dolazak Tesle Cybetrucka ponovo odložen

Vanja A

Tesla Model 3 najprodavaniji EV u Europi uz značajan pad tržišnog udjela VW Golfa

Vanja A

Ostavite komentar