5. Septembra 2022.

Volkswagen ima cilj: Najveći proizvođač EV

Big Portal

Novi šef VW-a je primetio da će proizvođač automobila morati da pronađe pravi ritam u kojem će napraviti prelaz na električna vozila kako bi sve bilo što održivije, a takođe ne bi trebalo da izgubi kompaniji previše novca u tom procesu.

Prema Reutersu, Blume je tokom nedavnog sastanka za vodeće globalne menadžere VW-a u Lisabonu rekao: “Zaljubljenik sam u e-mobilnost i stojim na tom putu… Zadržaćemo dosadašnji tempo i, gde je to moguće, pojačati ga”.

Izveštaj iz juna sugeriše da će Volkswagen prestići Teslu u prodaji električnih vozila u sledećih 18 meseci. S očekivanom prodajom električnih vozila u 2022. od oko 800.000 jedinica, zatim 1,3 miliona u 2023., VW će definitivno smanjiti jaz između VW-a i kompanije Tesle, koja zauzvrat predviđa godišnji rast od 50 posto za broj vozila isporučenih u 2022., piše Jutarnji.hr.

Drugim rečima, Tesla ove godine očekuje prodaju od 1,5 miliona EV-a, gotovo dvostruko više od VW-a, a ako zadrži sličnu stopu rasta u 2023., onda bi sledeće godine trebalo da lako proda više od 2 miliona vozila. Američki proizvođač automobila gradi fabrike širom sveta i ne planira da uskoro stane, iako će prema Herbertu Diessu izgradnja toliko novih fabrika u stvari oslabiti Teslu.

Volkswagen još uvek radi bolje od većine proizvođača kada je u pitanju prilagođavanje svog poslovnog modela kako bi brže od rivala prihvatio prelazak na električna vozila, a dokaz tome nije samo broj prodatih vozila, već i činjenica da je proizvođač sposoban da ostvari profit prodajom velikih količina električnih vozila.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare