22. Decembra 2022.

Volkswagen Grupa obećava ofanzivu kvaliteta

Big Portal

Jedna strategija se odnosi na primenu „jasnih jezika dizajna“ koji bi trebalo da bolje razlikuju brendove jedan od drugog, piše Autoblog.

U isto vreme, VW grupa obećava „ofanzivu kvaliteta“ u svetlu kritika koje su automobili poput Golfa i ID.3 dobili zbog svoje unutrašnjosti. Već je najavljeno ukidanje tastera osetljivih na dodir na volanu. Govoreći o Golfu, on će živeti u električnoj eri, zajedno sa Tiguanom. Oliver Blume je rekao da brend „ispituje kako može da odvede ikone kao što su Golf ili Tiguan u električnu budućnost“.

Prošlog meseca, generalni direktor VW-a Tomas Šefer je rekao da će Golf doživeti devetu generaciju. Nagovestio je da će to biti električni model postavljen ispod ID.3. Mogao bi da nosi ime “ID. Golf” i da se nalazi iznad budućeg ID.2 gradskog automobila. On je takođe uverio entuzijaste da će sufiks „GTI“ živeti i u eri električnih vozila.

U međuvremenu, Golf Mk8 će dobiti fejslift na sredini životnog ciklusa 2023. kada se očekuje i da VW predstavi novu generaciju Tiguana. Ovo ćće verovatno biti poslednja iteracija kompaktnog krosovera koja će i dalje nuditi motore sa unutrašnjim sagorevanjem. VW se naime već obavezao da će proizvoditi samo električna vozila u Evropi od 2033.

S druge strane, budućnost za manji Polo ne izgleda tako svetla. Tomas Šefer je nedavno rekao da će predstojeći propisi Euro 7 učiniti subkompaktne automobile preskupim, do 5.000 evra skupljim od trenutnih superminija. Dodatni troškovi će takođe biti posledica složenijih bezbednosnih sistema koji će postati obavezni u EU.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare