Volkswagen Golf Sportsvan će biti povučen iz proizvodnje nakon ove generacije - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Volkswagen Golf Sportsvan će biti povučen iz proizvodnje nakon ove generacije

Podsetimo, Golf Sportsvan je povišena verzija Golfa za one kojima je Touran prevelik. Na tržište je stigao s Golfom V i nosio je naziv Golf Plus.

Podsetimo, Golf Sportsvan je povišena verzija Golfa za one kojima je Touran prevelik. Na tržište je stigao s Golfom V i nosio je naziv Golf Plus.

Naziv Sportsvan je u upotrebi od 2014. s Golfom VII. Ovaj je model još uvek dostupan na određenim evropskim tržištima, ali ne zadugo.

Kako prenosi portal Autonet.hr, VW je potvrdio da će Golf Sportsvan biti povučen iz proizvodnje nakon ove generacije i to u osnovi nikoga ne bi trebalo da preterano iznenadi. Naime, današnje tržište nastavlja da se sve više odmiče od MPV-ova, dok stalno raste potražnja za SUV-ovima i crossoverima.

Zato direktnog naslednika za Golf Sportsvan nema, ali izvori javljaju da bi ovaj model i Touran mogli da dobiju jednog zajedničkog naslednika. Taj model bi se naravno bazirao na sledećem Golfu, a navodno bi mogao da nosi naziv Variosport. Dimenzijama bi trebalo da bude veći od Golfa i u unutrašnjosti će vrlo verovatno ponuditi tri reda sedišta.

S jednim novim, umesto dva modela, VW bi pojednostavio i smanjio ponudu kompaktnih MPV-ova, ali bi i dalje pokrivao taj tržišni segment. Razvoj ne bi trebalo da bude preskup s obzirom na modularnu osnovu samog Golfa.

Na kraju podsetimo da će hatchback verzija novog Golfa debitovti ove jeseni, a karavan tokom sledeće godine. Zato potencijalni Variosport ne treba očekivati pre kraja 2020, ako i tada.

Izvor: Autonet/AutoBlog

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar