19. Juna 2019.

Volkswagen garantuje kapacitet EV baterije osam godina ili 160.000 km

Big Portal

Zahvaljujući dostupnosti mobilnim uređajima, većina ljudi je upoznata sa konceptom degradacije baterije, gde deklarisan kapacitet baterije uređaja opada sa vremenom.

Kako bi smanjio brigu korisnika o degradaciji kapaciteta baterija u predstojećoj ID familiji električnih automobila, Volkswagen je najavio da će garantovati najmanje 70% originalnog upotrebljivog kapacitata baterije čak i nakon osam godina ili 160.000 kilometara. Garancija će važiti bez obzira da li koristite brzi punjač, za koji Volkswagen tvrdi da dodaje oko 250 km autonomije za 30 minuta. VW planira ponudu kutija za zid koje će omogućiti brzo punjenje kod kuće.

Prvi od Volkswagenovih ID električnih automobila biće ID 3, hatchback veličine modela Golf čija premijera je zakazana u septembru na Salonu automobila u Frankfurtu. Zvanično lansiranje modela će uslediti naredne godine. Kupci će moći da biraju između tri baterije, kapaciteta 45 kWh, 58 kWh, i 77 kWh, sa autonomijom od oko 320 km sve do 480 km. Do kraja 2028., Volkswagen Grupa će u ponudi imati do 70 električnih vozila.

Izvor:Dmotion.rs

Foto:Volkswagen

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare