Volkswagen e-up! sa novim baterijama, dužom autonomijom i nižom cijenom - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Volkswagen e-up! sa novim baterijama, dužom autonomijom i nižom cijenom

Nakon što su ranije ove godine predstavljeni električni Seat Mii i Škoda Citigo Electric, Volkswagen se priprema da sljedeće nedelje na sajmu automobila u Frankfurtu promoviše i unapređeni Volkswagen e-up!

Volkswagen e-up! za modelsku godinu 2020 će imati elektromotor sa 61 kW/83KS, a kao i ranije biće dostupan samo u varijanti sa 5 vrata.

Autonomija sa jednim punjenjem novih litijum-jonskih baterija od 32.3 kWh će iznositi 260 km, dok će 80% kapaciteta baterija na brzom punjaču moći da se dopuni za oko jedan sat. Garancija na baterije inače iznosi 8 godina ili 160.000 km.

Volkswagen e-up! od 0 do 100 km/h ubrzava za 11,9 sekundi, a najveća brzina je ograničena na 130 km/h.

Takođe, automobil je dugačak 360 cm, ima mesta za četiri putnika, kao i prtljažnik od 250 litara (njegova zapremina sa oborenim zadnjim sedištima je 923 litara).

U standardnoj opremi su između ostalog klima uređaj, Bluetooth, kao i sistem za upozorenje o napuštanju kolovozne trake.

Što se cene tiče, ona sada iznosi 21.975 evra (1.000 evra manje nego ranije), ali zahvaljujući subvencijama i bonusima Volkswagen e-up! će u Nemačkoj moći da se kupi već za 17.595 evra.

Izvor: AutoBlog

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar