12. Oktobra 2019.

Volkswagen Atlas Cross Sport

Big Portal

Konačno, sada je ovaj SUV-Coupe predstavljen i u serijskom izdanju, s tim što će njegova prodaja u Severnoj Americi startovati na proleće 2020. Takođe, ovaj model će se prodavati i u Kini, gde će međutim nositi naziv Teramont Coupe.

Atlas Cross Sport odlikuje nešto drugačiji izgled u odnosu regularni Atlas sa 7 sedišta, uz stilske promene pre svega na zadnjem delu, u predelu stubova, krova i svetala. Takođe, manje izmene su i na prednjem grilu i braniku.

Za unutrašnjost su između ostalog predviđeni novi volan sa zaravnjenim donjim delom i pedale od nerđajućeg čelika.

Deo opreme će u zavisnosti od izabranog paketa činiti i bežično punjenje za mobilni, grejanje zadnjih sedišta i volana, prednja sedišta sa ventilacijom, Fender Premium Audio Sistem sa 12 zvučnika, sistem automatskog kočenja, sistem nadgledanja mrtvog ugla, adaptivni tempomat…

I ovaj model je napravljen na MQB platformi i ima isto međuosovinsko rastojanje kao i aktuelni Atlas sa sedam sedišta (2979 mm), ali je od njega kraći za 71 mm i 58 mm niži. Ovde i podatak da prtljažnik ima zapreminu od 1141 litra.

Ovaj model će na američkom tržištu moći da se dobije sa 2,0 litarskim turbo četvorocilindričnim benzincem sa 235KS i 3,6 litarskim V6 agregatom koji razvija 276KS.

Atlas Cross Sport će se proizvoditi uz regularni Atlas i Passat u Volkswagenovoj fabrici Chattanooga u SAD-u.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare