"Volio bih to da vidim" Fauči poziva Kinu da objavi medicinske podatke oboljelih od kovida - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Volio bih to da vidim” Fauči poziva Kinu da objavi medicinske podatke oboljelih od kovida

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči pozvao je Kinu da objavi medicinske podatke o devetoro zaposlenih u laboratiriji u Vuhanu, jer bi oni mogli da ukažu na ključne tragove o tome da li je kovid 19 izašao iz laboratorije, objavio je Fajnenšel tajms.

Volio bih da vidim medicinsku dokumentaciju o tri osobe koje su se razboljele 2019. godine. Da li su stvarno bili bolesni i ako jesu, od čega su se razboljeli – rekao je Fauči.

Porijeklo virusa i dalje je sporno, a američke obavještajne agencije ispituju navode da su se istraživači u kineskoj laboratoriji za viruse u Vuhanu teško razboljeli 2019, mjesec dana prije prijave prvog slučaja kovid 19, prenosi Rojters.

Međutim, kineski naučnici i zvaničnici odbijaju tezu da je virus izašao iz laboratorije navodeći da je on mogao da cirkuliše u drugim regionima prije nego što je stigao u Vuhan i da je možda ušao u Kinu preko uvezene zamrznute hrane.

Fajnenšel tajms navodi da Fauči vjeruje da je virus prvi put prenijet sa životinje na čovjeka, naglašavajući da su čak i ako su laboratorijski istraživači oboljeli od kovid-19, mogli su da se zaraze od šire populacije.

Danas objavljeno

Ucjenjivali Banjalučanku tri godine: Tražili novac da ne objave njene kompromitujuće fotografije

M.

Luka Lovre osuđen na 5 godina robije

M.

Uragan Jan pogodio Kubu

M.

Ostavite komentar