27. Septembra 2021.

Volio bih da SAD napuste Siriju i Irak, baš kao što su otišli iiz Avganistana

Big Portal

Na pitanje novinara američke televizijske mreže Si-Bi-Es, da bude precizan – da li bi Erdogan voleo da 900 američkih trupa koje su u Siriji odu – predsednik Turske je odgovorio potvrdno.

“Naravno, kada bih ja birao, voleo bih da ih vidim da napuste Siriju i Irak, baš kao što su otišli iiz Avganistana. Jer, ukoliko želimo mir u svetu, nema više svrhe da SAD ostaju u tim delovima sveta. Možemo jednostavno da ostavimo te ljude tamo, da ostavimo te administracije da same smisle šta žele”, rekao je Erdogan.

Voditeljka Si-Bi-Esa nadovezala se konstatacijom da, kada bi SAD otišle iz Sirije, da bi to Turskoj ostavilo prostor da se umeša i upitala Erdogana da li može to da se desi bez kršenja ljudskih prava.

“Da budem vrlo jasan i iskren – nikada nećemo ostati tamo gde nismo poželjni. Nećemo biti prisutni tamo gde nismo dobrodošli. U Siriji trenutno radimo 100.000 objekata. Ljudi i porodice su raseljeni, izbačeni iz njihove rodne zemlje i gradimo domove za njih. Pitam se šta ostale zemlje rade, a vrlo je važno da vidimo to”, dodao je Erdogan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare