"Voleo bih da izjednačim Rodžerov i Novakov rekord, ali to mi nije cilj" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Voleo bih da izjednačim Rodžerov i Novakov rekord, ali to mi nije cilj”

Španski teniser Rafael Nadal govorio je o šansama da po prvi put u karijeri osvji Završni masters.

Nadal tokom bogate karijere nikada nije osvojio trofej završnog turnira, a šanse da to uradi ove godine nisu ogromne.

Iako je Rafa nedavno postao prvi teniser planete, povreda ga je udaljila od Mastersa u Parizu, a upitno je njegovo učešće na Završnom mastersu u Londonu.

“Prvo što moram da uradim je da zaigram. Mislim da sam se kvalifikovao (za ovaj turnir) 15 puta, ali ne znam koliko puta sam bio spreman da nastupim. Više puta sam se kvalifikovao nego što sam imao šansi da na njega dođem 100 odsto spreman. Voleo bih da osvojim ovaj trofej, ali ne mogu da se žalim gledajući šta sam sve ostvario. Nisam u poziciji da zahtevam više”, izjavio je Nadal.

Nadal je trenutno prvi na svetu, a ukoliko želi da ostane na toj poziciji moraće da dođe do finala bez poraza u grupi, ukoliko Đoković osvoji turnir. Takođe ima odlične šanse da ne padne u renkingu ukoliko srpski teniser ne uzme titulu.

“Naravno da bih voleo da budem ‘broj 1’, u to ne sumnjajte, ali to nikada nije bio moj lični cilj jer nisam obraćao mnogo pažnje. Ovo je pravi trenutak da definišem lične ciljeve, a meni je to trenutno da se što duže takmičim. To ne znači da ne pokušavam da budem ‘broj 1’, naprotiv, ali jednostavno mi to nije cilj. Ako budem u poziciji da se borim za to, kao što jesam, onda super”, dodao je “Bik sa Majorke”.

Rafa je godinu završio na prvom mestu pet puta, a sada je na odličnom putu da se izjednači sa Federerom i Đokovićem.

“Voleo bih da izjednačim Rodžerov i Novakov rekord po broju godina završenih na prvom mestu. To bi bilo nešto fantastično za mene, ali (iako se ne desi prim. prev.) ne mogu da se žalim. Moram da budem fokusiran na svoj pravi cilj, a to je da budem spreman da igram tenis. Ako se to desi moji ciljevi će se značajno promeniti”, 
zaključio je Nadal.

Danas objavljeno

Uvrijeđeni Vlahović pogodio iz slobodnjaka, debakl Lacija VIDEO

Vanja A

Nišikori odlučio da ne igra u Beču

Vanja A

Rossijev oproštaj u Italiji i bacanje kacige (VIDEO)

Vanja A

Ostavite komentar