Volele su ga iako ih je sve varao: Sve žene Mika Džegera - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Volele su ga iako ih je sve varao: Sve žene Mika Džegera

Mik Džeger, frontmen “Rolingstonsa” je najsloženija ikona rokenrola i svakako jedna od najvažnijih figura savremene kulture. Nijedna rok grupa nije oličavala suštinu “seksa, droge i rokenrola” više od “Stonsa”.

On nije bio klasično lep muškarac, sitne je građe, ali je, otkako je bend postao poznat pre pet decenija, stekao status svojevrsnog seks simbola i imao intimne odnose sa nebrojenim brojem žena. Džeger gotovo da nikada nije bio sam, retko je bio veran, a ulazio je iz veze u vezu.

Njegova prva važnija ljubav, još dok “Rolingstonsi” nisu bili poznati i popularni, bila je model Kristi Šrimpton, sa kojom se zabavljao dok je bio student Londonske škole ekonomije i pevao bluz u malim klubovima. Tad je Mik imao 19, a Kristi 17 godina.

” Moja starija sestra Džin, supermodel 60-ih godina, znala je da šapuće ‘Jadna Krisi, njen dečko je tako ružan'”, pričala je Krisi. Međutim, kada je popularnost “Stounsa” Krisi je iskusila nešto sasvim drugačije. Od samog početka, obožavateljke su napadale nju i Mika, bacale stvari po njima. “Sećam se da sam jednom u kolima držala krov jer su devojke bile gore i mislili smo da će nas zgnječiti”. Ona i Mick su se verili, u junu 1966, Mik je iznajmio stan u blizini Regent’s Park-a. Trebalo je to da bude njihov mladenački dom, ali ubrzo nakon što je pronašao stan, obavestio je Chrissie da više ne želi da se venčava, samo da živi sa njom u tom stanu.

U stanu je imala dovoljno vremena da razmisli o svemu, sama, jer je Mik bio na turnejama i po nekoliko meseci. Na kraju je počela da oseća da Mik postaje sve dalji i čudniji u odnosu prema njoj. Doživela je nervni slom, uzela je preveliku dozu tableta za spavanje, odvedena je u bolnicu pod lažnim imenom na oporavak. Kada se Krisi vratila iz bolnice u roditeljsku kuću, pročitala je u novinama o Miku i Marijani Fejtful.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

1. Marijana Fejtful

Mik Džeger i Marijana Feftful bili su najslikaniji i najmoderniji par seks revolucije 60-ih godina. Video ju je prvi put na žurci u Londonu. Dok su ostale devojke nosile nove kratke suknje, Marijana je stigla u plavim farmerkama i vrećastoj košulji, koja je pripadala njenom momku, za kojeg se udala i sa kojim je dobila sina. Dve godine kasnije, posle koncerta u Bristolu, kada je njen brak vež bio završen, ona i Mik su spavali zajedno u njegovom hotelu nakon svirke te noći i on je počeo da je posećuje tajno u njenom stanu u Londonu. Krajem šezdesetih godina bila je inspiracija za Džegerovu muziku i performans (As tears go by).

Sa Marijanom je otpočeo ozbiljnu vezu koja je potrajala do 1970. godine. Početak propasti njihovog odnosa vezuje se za spektakularan događaj jedne noći u februaru 1967, kada su uhvaćeni sa drogom (4 amfetamina) na žurci u kući Kita Ričardsa na kojoj je bilo sedam muškaraca i Marijana kao jedina žena. Marijana je bila potpuno gola, ogrnuta krznenom prostirkom iz kupatila, jer se navodno kupala kada je upala policija. Džeger i Ričards su uhapšeni, a na kraju su dobili zatvorske kazne, koje su kasnije ukinute. Ali preko noći, Džegerova dvadesetogodišnja devojka postala je najporočnija žena na planeti. Njena karijera nikad se nije oporavila od tog skandala. Dok je Mik zauvek prestao sa teškim drogama, Marijana nije. Ostala je i trudna, a Mik je imao avanture, među kojima je i Ričardsova devojka Anitom Palenberg 1968. godine.

U novembru 1968, Marijana je doživela pobačaj u sedmom mesecu i gubitak bebe u kombinaciji sa Mikovim ludorijama, uključujući i glasine da je spavao sa crnom američkom pevačicom Maršom Hant, stavljao je postepeno Marianne u drugi plan. Godine 1969, dok je sa Džegerom bila u Australiji, progutala je 50 tableta za spavanje, sa vrućom čokoladom. Džeger, kao sa Krisi Šrimpton, odveo ju je u bolnicu gde je ostala u komi šest dana. Veza je konacno završena 1970, ona se iselila iz velike kuće u Čelziju koju je delila sa Mikom a njen pad u heroinsku zavisnost bio je brz i brutalan. Izgubila je starateljstvo nad sinom i provela je dve godine na ulici u Sohou, a zatim više godina na lečenju. Nekoliko decenija kasnije, godine 2009, Marijana je operisala karcinom dojke. U pariškoj bolnici zazvonio je telefon u 2 ujutro, njen bivši Mik je bio na liniji. Iako su se sretali povremeno, prvi put za 35 godina pričali su telefonom.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

2. Marša Hant

Američka crna pevačica bila je inspiracija “Stounsima” za pesmu Brown Sugar. Izjavila je da se upoznala sa Mick Jaggerom 1969. dok je još bila udata, kada su Stounsi tražili od nje da snima reklamu za spot Honky Tonk Women, koju je ona odbila da radi jer “nije želela da bude još jedna Stouns devojka”. Džeger ju je pozvao kasnije i njihova devetogodišnja afera je započela. U Londonu, novembra 1970. godine je rodila prvo Džegerovo dete, devojčicu Karis. Po njenim rečima, par je planirao dete ali nikada nisu hteli da žive zajedno. “Mi nismo bili toliko ljubavnici koliko prijatelj”, rekla je o njihovom odnosu Marša.

Godine 1973. Kada je Karis imala dve godine, Marša je zatražila od suda u Londonu finansijsku podršku za dete od Džegera u vreme kada je bila nezaposlena i primala socijalnu pomoć. To pravo je ostvarila tek 1979, ali tokom godina, Džeger je postao blizak sa Karis; vodio je na odmor sa svojom porodicom kada je bila tinejdžerka, pomogao joj da studira i dobije diplomu Jejl Univerziteta, pobrinuo se oko njenog venčanja, a 2004. bio je u bolnici pri rođenju njenog sina, svog unuka. Karis, koja ima karijeru u filmskoj produkciji, danas je poznata kao jedina Džegerova ćerka koja nije otišla u manekenke.

Marša je u decembru 2012. prodala je seriju ljubavnih pisama koje joj je Džeger pisao u leto 1969. za 301.000 dolara. Kao razlog prodaje pisama navela je besparicu.

Foto:Profimedia

Foto:Profimedia

3. Bjanka Džeger

Mik je upoznao Biancu Pérez-Mora Macías 1970. godine, a venčali su se godinu dana kasnije na katoličkoj ceremoniji u Sen Tropeu u Francuskoj, dok je bila trudna sa svojom ćerkom Jade. Tokom braka, stare Mikove donžuanske navike su se nastavile pa se par razveo 1978. Brak sa Bjankom bio je Džegeru jedini zvanični brak u životu. Odlazak u Sen Trope da se venča sa devojkom iz Nikaragve, koju je devet meseci ranije upoznao u Parizu, dok je bila u bekstvu od britanskih poreskih vlasti, čak i za Džegera je bila ludost. Povrh svega, Bjanca je odbila na dan venčanja da potpiše predbračni ugovor (na 28 stranica) a Džeger joj je zbog toga napravio scenu.

Bjanka je kasnije priznala: “Moj brak se završio na dan kad sam obukla venčanicu.”

Neko vreme, Mik i Bjanka se nisu odvjali. No, njeno odbijanje da napusti Pariz poremetilo je odnose, koje nije popravilo ni rođenje ćerke. Bjanka je postala miljenica scene u noćnom životu New Yorka, družeći se sa Endi Vorholom i Bobom Dilanom, što je kulminiralo njenim ulaskom u Klub 54 na belom konju 1977. U tom periodu nikaragvanska lepotica imala je vatrenu ljubavnu aferu sa glumcem Rajanom O’Nilom. I Mik je bio uglavnom odsutan iz njihovog braka: turneje, promocije, snimanja. Tokom braka s Bjankom, imao je aferu sa tadašnjim Plejboj modelom Bebe Buel od 1974. do 1976 a Bjanka je na kraju podnela zahtev za razvod 1978. zbog njegove javne veze sa Džeri Hol, s kojom se sreo u Studiju 54 tokom jedne tipične hedonističke noći. Bjanka je završila sa milion funti Mikovog novca u džepu, oprobala se u glumi i postala ikona stila u narednim decenijama. Godine 1981. ona je rizikovala svoj život kako bi spasila 40 zarobljenih izbeglica u Hondurasu. Mikova i Bjankina ćerka Džejd je bila model, a sad je kreatorka nakita i enterijera.

Foto:Profimedia

Foto:Profimedia

4. Džeri Hol

Slavna manekenka i lepotica Džeri Hol je Džegerova najduža veza. Mik je počeo da se viđa sa ovom Teksašankom krajem 1977. dok je još bio u braku sa Bjankom, a ona bila verenica Brajana Ferija. Ona je navodno bila inspiracija za kultnu pesmu Stonsa “Miss You”. U trenutku kada se upoznala sa Džegerom, bila je jedan od najplaćenijih fotomodela na svetu i važila je za veoma uticajnu ženu u svetu šou biznisa. U vezi sa Džegerom rodila je četvoro dece. Razveli su se 1999. kada je brazilski fotomodel Lusinana Himenez obelodanila da će roditi dete čiji je otac pevač Rolingstonsa. Džeri Hol i Mik Džeger su dugo živeli zajedno nevenčano u Richmondu (London). Tokom svog braka s Džeri, on je imao aferu sa italijanskom pevačicom i modelom Karlom Bruni, od 1991. do 1994. godine, koja je kasnije postala prva dama Francuske. Džeri je saznala za tu vezu i intervenisala, a Karla je kasnije pričala: “Bio je možda sa još deset žena dok je bio sa mnom”.

Džeri je imala svoj novac, što znači da je Džegerovo dragoceno bogatstvo bilo sigurno, ali je ona ipak trpela njegove veze sa mnogo mlađim ženama koje je on nastavio da ima. Mik i Džeri obavili su svadbenu ceremoniju na plaži u Baliju, 1990. godine. Međutim, ovo venčanje proglašeno je nezakonitim tokom njihovog razvoda od strane Visokog suda Engleske 1999. pa je brak poništen “uz obostrani sporazum”. Poravnanje od 4,5 miliona dolara uz vilu u Ričmondu izvan Londona, Džeri Hol je opisala kao “vrlo, vrlo velikodušno”.

“Naravno da Mik sa decom razgovara često. On je zaista divan otac”, rekla je Džeri Hol i dodala da i ona ima veoma dobar odnos sa njim jer ih, osim četvoro dece, vezuje i prijateljstvo dugo 30 godina. No, Džeri Hol kaže da je Mik bio veoma loš muž.

Džeri Hol je danas udata za multimilijardera Ruperta Mardoka.

Foto:Profimedia

Foto:Profimedia

5. Lusijana Himenez

Bila je kap koja je prelila čašu Džeri Hol. Tada 29-godišnja manekenka rodila je Džegeru sina Lukasa u maju 1999. Ispostavilo se da je Mikova afera sa Lusijanom, koja se odvijala po hotelima širom sveta, potrajala osam meseci iza leđa Džeri Hol. Kada su “Stonsi” nastupali u Riju, prisustvovala je zabavi posle koncerta. “Sve se desilo vrlo brzo”, pričao je jedan od novinara. Džeger je na pola sata nestao u bašti i vratio se rekavši da je samo “meditirao”. Lusijana je zatim provela sledećih nekoliko meseci putjući avionima širom sveta, odsedajući po diskretnim hotelima u Nemačkoj, Britaniji i Grčkoj.

Ostala je trudna dok je boravila sa Džegerom na grčkom ostrvu. Sin Lukas je rođen u proleće 1999. godine, a do leta DNK testovi su ustanovili da je Džegerovo dete. Napravljeno je zvanično finansijsko rešenje u kome je Lučijana dobijala 10.000 funti mesečno i preseljenje u kuću sa četiri spavaće sobe i bazenom na privatnom imanju u Sao Paolu.

Danas Lusijana vodi muzičku emisiju na brazilskoj televiziji. Živi luksuzno u Sao Paolu sa svojim novim mužem milionerom. Imaju kuću u Njujorku vrednu tri miliona funti.

Foto:Profimedia

Foto:Profimedia

6. Lorin Skot

Sa Lorin Skot je mislio da je pronašao nekoga s kim će udobno da stari. Bila je bogata, nezavisna i nije tražila posvećenost. Pa ipak, i posle svih godina zajedno, Džeger, večiti adolescent, još uvek ju je zvao kao “neko koga viđam”. Bila je model, stilista i modna kreatorka koja je oblačila poznate zvezde. Džegera je upoznala 2001. a šest godina kasnije, on je napustio hotelski život i kupio kuću od 10 miliona dolara za sebe i nju u Londonu. Tokom 2006. godine Skot je konačno odlučila da pokrene svoju liniju odeće. Iako je osnovala svoj salon u Parizu, Skot je počela da provodi veći deo svog vremena između Njujorka i Londona, zapostavljajući LA. Ali, par je bio zajedno 13 godina.

Ostali su zajedno do njene smrti marta 2014. kada je pronađena obešena o kvaku na vratima u svom stanu u Njujorku. Mik Džegera je vest o samoubistvu životne partnerke zatekla u Australiji, gde su Rolingstonsi bili na turneji. Predstavnik za štampu slavne grupe je izjavio da je ser Džeger “potpuno šokiran i očajan”. Kreatorka je, kako prenose mediji, bila u velikim dugovima. Premda su njene haljine nosile dame poput Mišel Obame i Anđeline Džoli, Loren je bila u dugovima od skoro šest miliona dolara, a Džeger nije želeo više da pokriva njene gubitke.

Ostavila mu je celu imovinu, procenjenu na 9 miliona američkih dolara. Džeger je za od tog novca osnovao stipendiju L’Wren Scott na Londonskom Centralnom koledžu Saint Martins.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

7. Melani Hemrik

Jedanaest nedelja posle samoubistva Loren Skot i mesec dana pre svog sedamdeset prvog rođendana, Džeger je snimljen na balkonu svoje hotelske sobe u Cirihu sa, kako su novine napisale, “tajanstvenom tamnokosom devojkom nekoliko decenija mlađom od njega” (tačno 43 godine mlađom). Prema izveštajima, pružila mu je prijateljsku pomoć́. Ispostavilo se da je tajanstvena žena bila balerina Američkog baletskog teatra po imenu Melani Hemrik (27), dovoljno mlada da mu bude unuka, ali i dovoljno mlada da mu bude sledeća supruga.

Par se ubrzo verio. Iako se nikada nisu venčali, dobili su posle dve godine sina.

Frontmen Rolingstonsa Mik Džeger koji je postao otac u 73. godini, svom osmom detetu poklonio je 2,5 miliona evra i kuću gde će dete živeti sa majkom. Mali Devero ima tri polubrata i četiri polusestre, u rasponu od 17 do 46 godina.

Džeger ima danas osmoro dece od pet različitih majki. Melani sa detetom živi u Njujorku, Džeger se pobrinuo da ima sav luksuz koji poželi. “Tehnički ja nisam udata za oca mog deteta, ali sam u divnoj vezi sa njim”, rekla je Hemrik.

Nur Alfal je najnovija Mikova devojka, koja ima 22 godine.

Učinila je da Mik potpuno zanemari dosadašnju partnerku Melani Hemrik, s kojom ima dvogodišnjeg sina. Svetski mediji za nju navode da je bogata naslednica i filmski producent. “Mik ne pokazuje apsolutno nikakav znak usporavanja, još uvek ima osmeh na licu i svoju čuvenu iskru u oku” – rekao je jedan njegov prijatelj.

Danas objavljeno

Ridlija Skota nije lako impresionirati, ali Hoakin Finiks “može sve”

Zeljka

Ledi Gaga eksirala tekilu usred emisije

Zeljka

Srbija, film i istorija: “Karađorđe” se vraća kući: Kako je izgledala potraga za najstarijim domaćim filmom

Zeljka

Ostavite komentar