Vojska Srbije kontroliše granične prelaze, migrantske centre i bolnice - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vojska Srbije kontroliše granične prelaze, migrantske centre i bolnice

Vojska Srbije je od danas, na osnovu vanrednog stanja proglašenog zbog virusa korona, pod kontrolu stavila sve granične prelaze, ovezbjeđuje sve bolnice i kontroliše sve prihvatne centre i centre za azil sa migrantima.

Snage Vojske Srbije raspoređene su u centre za azil u Sjenici, Tutinu, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači, te u prihvatne centre u Preševu, Bujanovcu, Vranju, Bosilegradu, Pirotu, Obrenovcu, Adaševcima, Šidu, Principovcu, Somboru, Kikindi i Subotici.

Pripadnici Vojske Srbije će u saradnji sa policijom i Komesarijatom za izbjeglice i migracije, radi sprečavanja nekontrolisanog kretanja lica koja mogu biti nosioci virusa i samovoljnog napuštanja centara za azil i prihvatnih centara, vršiti pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbjeđenje ovih objekata.

  • Vojska Srbije je kontrolu nad prihvatnim i centrima za azil preuzela kako bi pripadnici policije mogli da se posvete kontroli mjera Vlade Srbije o zabrani i ograničenju kretanja – saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije.

Konkretno angažovanje pripadnika Vojske Srbije regulisano je odlukama i naređenjima ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića iz njihovih nadležnosti na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusa korona.

Prema ranije propisanim mjerama, Vojska Srbije angažovana je na obezbjeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica, aerodroma u Beogradu i Nišu, te autobuskih stanica u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Pančevu.

Pripadnici Vojske Srbije na graničnim prelazima pružaju pomoć nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Vojska Srbije preduzela je neophodne mjere za pripremu jedinica Atomsko-biološko-hemijske odbrane za dekontaminaciju terena i objekata radi sprečavanja širenja virusa korona.

  • Prilikom izvršenja svih zadataka Vojska Srbije preduzima sve mjere zaštite od virusa korona u skladu sa preporukama nadležnih službi – poručili su iz resornog ministarstva.

Danas objavljeno

Matična služba opštine Novo Sarajevo ne radi, svi zaposleni zaraženi

M.

Demonstranti razbili staklo na sjedištu Evropske službe za spoljne poslove, oglasio se šef diplomatije EU

M.

“Još nije gotovo”

M.

Ostavite komentar