Vojska SAD spasila otetog Amerikanca zatočenog u Nigeriji - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vojska SAD spasila otetog Amerikanca zatočenog u Nigeriji

Vojska SAD sprovela je danas operaciju spasavanja američkog državljanina, koji je prethodno otet u Nigeru, a potom držan zarobljen na sjeveru Nigerije.

On se sada nalazi na sigurnom, saopštio je Pentagon.

“Američke snage sprovele su operaciju spasavanja talaca tokom ranih sati 31. oktobra u severnoj Nigeriji kako bi vratile američkog državljanina kojeg je držala grupa naoružanih muškaraca. Ovaj američki državljanin je na sigurnom”, rekao je portparol Pentagona Džonatan Hofman u izjavi.

Dodaje se da nijedan pripadnik vojske SAD nije povređen u ovoj akciji, prenosi CNN.

“Cenimo podršku naših međunarodnih partnera u izvođenju ove operacije. Sjedinjene Države će nastaviti da štite naše ljude i naše interese svuda u svetu”, saopštio je Pentagon.

Stejt department je ranije ove nedelje potvrdio da je američki državljanin otet u Nigeru.

Lokalni mediji izvestili su da je Amerikanac bio misionar. CNN nije uspeo da potvrdi njegov identitet.

Guverner lokalnog regiona u kome se dogodila otmica rekao je da je šest muškaraca na motorima naoružanih “kalašnjikovima” došlo na imanje muškarca u selu Masalata, blizu granice sa Nigerijom.

Guverner Abdurahaman Mousa rekao je medijima da su muškarci, nakon što su tražili novac, odveli američkog državljanina u pravcu nigerijske granice.

Portparol Stejt departmenta rekao je da “kada se nestane američki državljanin, blisko sarađujemo sa lokalnim vlastima dok vrše napore u potrazi i delimo informacije porodicama kako god možemo”, prenosi CNN.

Danas objavljeno

Turska bijesna zbog Ukrajine: Imaju jedan zahtjev

M.

Izjava Turkovićeve dokaz da se raspala spoljna politika BiH

M.

Navijači u Australiji skandirali: Za dom spremni

M.

Ostavite komentar