Vodu trošiti racionalno i savjesno - BIGportal.ba
Banja Luka

Vodu trošiti racionalno i savjesno

Usljed visokih temperatura koje su zabilježene u proteklom periodu evidentno je enormno povećanje potrošnje vode koje je dovelo do problema u vodosnabdijevanju rubnih dijelova grada, saopšteno je iz Vododvoda a.d. Banjaluka.

Problem, inače u ljetnjem periodu kada su temperature izuzetno visoke, nastaje kada svi potrošači u isto vrijeme troše vodu, što dovodi do toga da se rezervoari ne mogu napuniti zato što sva proizvedena voda ide direktno u mrežu,pa tako viši dijelovi grada osjećaju pad pritiska, a onda i prekide u vodosnabdijevanju, navodi se u saopštenju.

  • Zbog gore navedenog problema Vodovod a.d. Banjaluka trenutno radi na izmjeni režima rada na vodovodnoj mreži kako bismo napunili rezervoar Tunjice čime bi se uspjelo normalizovati vodosnabdijevanje u naseljima Dragočaj, Ramići, Šargovac, Kuljani, Mišin Han, Potkozarje, Verići, Piskavica, Prijakovci i Trn – naglašavaju iz Vodovoda a.d. Banjaluka.

Iz Vodovoda a.d. Banjaluka apeluju na sve potrošače da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena i slično.

  • Na taj način biće omogućeno svim potrošačima da imaju dovoljne količine vode za piće, kao i očuvanje sistema vodosnabdijevanja. Takođe, molimo građane da prijavljuju krađu vode sa hidranata koji su u nadležnosti Vodovoda a.d. Banjaluka zato što može dovesti do ugrožavanja redovnog i kontinuiranog snabdijevanja potrošača vodom – ističu iz Vodovoda a.d. Banjaluka.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 30.septembar 2022. godine

Vanja A

Danas je Svjetski dan srca: Banjalučani, pridružite se šetnji na Banj brdu

M.

Žalbe odlažu izgradnju mosta u Česmi

M.

Ostavite komentar