Vođu barskog klana ubio Crnogorac blizak BOJOVIĆEVIM LJUDIMA - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Vođu barskog klana ubio Crnogorac blizak BOJOVIĆEVIM LJUDIMA

Baranin Stefan Đukić (29), osumnjičen je da je 1. novembra u Baru ubio sugrađanina Jovana Klisića i teško ranio Velizara Gardaševića i on se trenutno nalazi u bjekstvu.
Đukić, međutim, nije uhapšen, ali jesu dvije osobe za koje policija tvrdi da su saučesnici u tom i izvršenju drugih krivičnih djela, pišu Vijesti.

– Odmah nakon ubistva, Đukić je napustio Crnu Goru… Uhapšeni su saučesnici, dokazima je potkrijepljena odgovornost Đukića i obezbjeđeni dokazi za procesuiranje svih odgovornih… Za njim će biti rapisana potjernica – rečeno je Vijestima iz vrha policije.

Više sagovornika iz te instutucije tvrdi da je taj dvadesetdevetogodišnjak nedavno promijenio prezime u Đukić, a da je njegovo ranije prezime bilo Mandić.

Rafali iz heklera

Tokom istrage utvrđeno je da je ubica u Klisića i Gardaševića pucao iz “heklera”, koji je nedugo nakon ubistva i pronađen u zapaljenom “seatu” u barskom naselju Bjeliši.

Vijestima je nezvanično rečeno da su inspektori pretresom stana jednog od osumnjičenih Barana pronašli još dokaza, između ostalog kriptovani telefon, sa podacima koji im koriste u istrazi.

Drugi izvor ovog portala tvrdi da su u stanu koji je koristio Đukić, policajci pronašli veću količinu novca i da sumnjaju da je to bila nagrada za izvršenje krivičnog djela.

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i Specijalnog policijskog odjeljenja su u Baru, Podgorici, Danilovgradu i Nikšiću pretresli stanove više osoba, navodno povezanih sa osumnjičenim za ubistvo i uhapsili nekoliko osoba.

Prema nezvaničnim saznanjima, među njima su Dejan Vuksanović i još jedna osoba iz Danilovgrada, čiji identitet nije saopšten.
Blizak klanu Bojovićevog saradnika

Izvor upućen u istragu, kazao je da je Đukić blizak klanu Baranina Jovana Đurovića, koji je nakon smrti svog brata Luke preuzeo tu svojevremeno najorganizovaniju barsku kriminalnu grupu.

Izvor je rekao i da se Klisić najvjerovatnije na meti našao kao dio klana na čijem čelu je četdesetogodišnjak sa bogatim kriminalnim dosijeom, koji je sumnjičen za više pokušaja ubistava, pripremu likvidacija a nekoliko puta i sam je bio meta. Baranin je, navodno, nakon ubistva Armina Muše Osmanagića preuzeo njegov kriminalni klan.

Jovan Đurović, podsećamo, nedavno je ranjen u pucnjavi u Amsterdamu, a sigurne smrti spriječio ga je izvesni Goran Savić, vlasnik picerije u čijoj se bašti odigrala nemila scena i to tako što se svojim tijelom ispriječio pred Đurovića.

Jovanov pokojni brat Luka i Luka Bojović bili su izuzetno bliski saradnici, zbog čega se Luka Đurović smatrao Bojovićevim čovekom u Crnoj Gori.

Baranin i ranije pucao?

Baranin za kojim policija traga i u junu 2013. godine bežao je policiji koja ga je tražila zbog sumnje da je ranio sugrađanina Luku Raičevića (25).

U septembru 2015. godine u Beogradu je uhapšen sa grupom koja je navodno pripremala više likvidacija. U stanu u kom su uhapšeni policija je pronašla i oduzela arsenal oružja.

Lisice na ruke tada su stavljene njegovom sugrađaninu Vladislavu Šljivančaninu (44), kojeg su srpski mediji označavali pucačem Miroslava Kuraka, koji je u odsustvu osuđen zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i Almiru Dragišiću (34) i Draganu Đokiću (34).

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Najviši nivo u istoriji: Inflacija u BiH dostigla 14,4%

M.

Savjet bezbjednosti UN danas hitno zasijeda o Ukrajini

M.

Patrijarh Porfirije služi arhijerejsku liturgiju u manastiru Gračanica

M.

Ostavite komentar