VOĆNJAK POSTAJE NASELJE: Počinje gradnja saobraćajnice koja će povezati Lauš i Paprikovac - BIGportal.ba
Banja Luka

VOĆNJAK POSTAJE NASELJE: Počinje gradnja saobraćajnice koja će povezati Lauš i Paprikovac

Izgradnja nove saobraćajnice, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će preko nekadašnjeg „Voćnjaka“ povezati Lauš i Paprikovac, počeće 14. novembra, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Radove će, na osnovu provedenog tendera, provoditi laktaška “Niskogradnja”, koja će u narednim danima početi s pripremom gradilišta.

– Izgradnja ove saobraćajnica je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko „Ekonomije“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom – izjavio je načelnik odjeljenja Slaviša Sandić.

Izgradnjom ove saobraćajnice, kaže, očekuje se značajno rasterećenje izuzetno frekventne Karađorđeve ulice, ali i znatno bolja saobraćajna poveznica između Lauša, Parikovca i Petrićevca.

– Pored toga, realizacijom ovog projekta otvara se mogućnost pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje. Zbog toga će u okviru gradnje ove saobraćajnice biti pripremljena i kompletna infrastrukutura za buduće naselje, odnosno fekalna i oborinska kanalizacija, te vodovod i rasvjeta – naveo je Sandić.

Danas objavljeno

Centar Banjaluke zatvoren od ponedjeljka: Počinje asfaltriranje glavne ulice

M.

U ponedjeljak i utorak zaprašivanje komaraca na području Banjaluke

M.

Ovo banjalučko naselje danas ostaje bez vode veći dio dana

M.

Ostavite komentar