Voće koje sadrži najmanju količinu šećera je najbogatije antioksidansima - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Voće koje sadrži najmanju količinu šećera je najbogatije antioksidansima

Voće, bez sumnje, bi trebalo da bude deo svakodnevne ishrane, ali je odabir voća veoma bitan. Neko od njih sadrži više šećera, pa bi osobe koje imaju dijabetes trebale da obrate pažnju i biraju ono voće koje je za njih dobro. Iako su ti šećeri prirodni, ipak ne odgovaraju svima.

Voće koje sadrži najmanje šećera ima najbolju nutritivnu vrednost, uključujući visok nivo antioksidanasa i fitonutrijenata.

Iako je voće neophodno, neretko se zaboravlja činjenica na količinu šećera koju sadrže.

Pa tako mango nije dobar izbor za one koji žele da izbegnu šećer. U njemu se nalazi velika količina vlakana i nutrijenata, ali i prirodnog šećera, 45 grama po komadu, pa bi ga trebalo konzumirati umereno.

Jedna šoljica grožđa sadrži 23 grama šećera, što je prilična količina. Nešto veća količina šećera nalazi se i u trešnjama, a jedna manja kruška sadrži i do 17 g šećera, pa ukoliko pazite na kilograme, ovo voće ne bi trebalo da konzumirate u velikoj meri.

Kad je o lubenicama reč, u jednoj kriški nalazi se oko 17 grama šećera, što i nije malo. Smokve su takođe pune šećera, u dve manje nalazi se i do 16 grama. dok jedna manja banana sadrži oko 14 grama šećera.

S druge pak strane, pakovanje malina sadrži svega pet grama šećera, dok se u dinji nalazi 11 odsto šećera, isto se odnosi i na jagode, u 150 g ovog voća ima samo sedam grama šećera.

Izvor: N1

Danas objavljeno

Tajna Teslinog uspjeha: Slavni naučnik nikad nije preskakao doručak

Vanja A

Napitak je magičan ali samo ako se pije uveče

Vanja A

Čudesno povrće idealno za metabolizam, probavu, dijete, anemiju

Vanja A

Ostavite komentar