1. Marta 2020.

Voće koje sadrži najmanju količinu šećera je najbogatije antioksidansima

Big Portal

Voće koje sadrži najmanje šećera ima najbolju nutritivnu vrednost, uključujući visok nivo antioksidanasa i fitonutrijenata.

Iako je voće neophodno, neretko se zaboravlja činjenica na količinu šećera koju sadrže.

Pa tako mango nije dobar izbor za one koji žele da izbegnu šećer. U njemu se nalazi velika količina vlakana i nutrijenata, ali i prirodnog šećera, 45 grama po komadu, pa bi ga trebalo konzumirati umereno.

Jedna šoljica grožđa sadrži 23 grama šećera, što je prilična količina. Nešto veća količina šećera nalazi se i u trešnjama, a jedna manja kruška sadrži i do 17 g šećera, pa ukoliko pazite na kilograme, ovo voće ne bi trebalo da konzumirate u velikoj meri.

Kad je o lubenicama reč, u jednoj kriški nalazi se oko 17 grama šećera, što i nije malo. Smokve su takođe pune šećera, u dve manje nalazi se i do 16 grama. dok jedna manja banana sadrži oko 14 grama šećera.

S druge pak strane, pakovanje malina sadrži svega pet grama šećera, dok se u dinji nalazi 11 odsto šećera, isto se odnosi i na jagode, u 150 g ovog voća ima samo sedam grama šećera.

Izvor: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare