Voće koje čine čuda za ljepotu tokom ljeta - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Voće koje čine čuda za ljepotu tokom ljeta

Pored povrća, voće treba da se nađe u našem jelovniku, a u nastavku pročitajte koje voćke su idealne za lepotu.

Lubenica

“Lubenica srednje veličine sadrži oko 92 odsto vode, tako da je izvrsna opcija kada je u pitanju hidratacija”, kaže Elizabet Bejl iz “E.B.Nurition”. Voda je važan deo za funkcionisanja organizma i čini 60 odsto našeg telesnog sastava i ima glavnu ulogu u skoro svakom organizmu. Lubenica hidrira koža i umanjuje bore.

Trešnje

Konzumiranjem trešanja na prirodan način pomažete telu da ima više energije. Većina kalorija u ovoj voćki potiču iz prirodnih šećera u njima, a koji vam poboljšavaju rapoloženje i podižu nivo energije. Zato, sledeći put kad u toku dana osetiti kako vam pada energija, a to je tako često na visokim temperaturama, posegnite za šakom trešanja i odmah ćete se osećati bolje.Trešnje sadrže veliku količinu vitamina C i cinka koji su veoma važni za otpornost organizma, zatim folnu kiselinu za zdravo srce i krvotok, kalcijum za kosti i gvožđe za krv. Međutim, najvredniji su biljni pigmenti, takozvani antocijanidini koji se nalaze u trešnjama. Oni jačaju vezivno tkivo, te sprečavaju nastanak bora tako što uništavaju štetne enzime koji kožu čine starom i naboranom.

Kajsije

Sadrže vitamine grupe B, pre svega B2 i B3, koji učestvuju u raznim metaboličkim procesima, redovnim unošenjem suzbijaju celulit, jer u sastavu imaju dosta vitamina C. Prednost ovog voća je njihovu sposobnost da regulišu probavu, zatvor…

Danas objavljeno

Pet jeftinih i pristupačnih namirnica koje jačaju imuni sistem

Vanja A

Kremasta palenta sa umakom od gljiva

Vanja A

12 jednostavnih savjeta za kuhanje tjestenine

Vanja A

Ostavite komentar