Vlasti Francuske ublažile mjere - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vlasti Francuske ublažile mjere

Glavni grad Francuske je među posljednjima u zemlji ublažio mjere zabrane kretanja, pa su Parižani ovog vikenda, nakon skoro jedanaest sedmica karantina, pohrlili u parkove.

Svjesni toga koliko su građani nestrpljivi, a i zbog najave da će temperatura za vikend preći 28 stepeni, gradske vlasti su odlučile da otvore parkove prije, kako je to bilo planirano, 2. juna.

Gradonačelnica Pariza Ani Hidalgo, koju očekuje ponovni izbor idućeg mjeseca, pritisnula je vlasti da ponovo otvore parkove, nakon što je 11. maja proglašeno ublažavanje mjera u cijeloj zemlji, navodi agencija Rojters.

S prvim zracima sunca, jutros su se ispred kapije parka Bit-Šamon stvorili redovi izletnika s korpama za piknik, izvjestili su francuski mediji.

“Napokon smo slobodni”, “Ovo je kao izlazak iz zatvora”, komentari su Parižana koji su napokon izašli u prirodu.
U Parizu, jednom od najgušće naseljenih gradova u Evropi, i dalje je na snazi mjera fizičke distance i nošenje maski čak i u parkovima, a vlasti nastavljaju pomno da prate porast infekcija.

Za posljednja 24 sata u Francuskoj je registrovano više od 1.800 novih slučajeva i 57 preminulih. Ukupno je zaraženo 188.625 građana, a preminulo je skoro od 29.000 obolelih.

Broj oboljelih od korona virusa u Francuskoj nastavlja da opada, pa je za posljednja 24 sata ozdravilo 315 hospitalizovanih pacijenata, saopštile su francuske vlasti.

U bolnicama se trenutno nalazi 14.380 oboljelih.

TANJUG

Danas objavljeno

Otkazao sastanak: Sebastijan Kurc je bolestan!

M.

Prištinski autobus sletio kod Slavonskog Broda – desetoro mrtvih, mnogo povrijeđenih

M.

Teška nesreća kod Slavonskog Broda, najmanje 10 mrtvih

M.

Ostavite komentar