Vlast ne želi praćenje rada RTRS i SRNE - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vlast ne želi praćenje rada RTRS i SRNE

Vlast, takav je bar zaključak nakon posljednjeg skupštinskog zasjedanja, ne želi stalno praćenje rada i uređivačke politike javnih medija čiji osnivač je Republika Srpska. To je očekivano, tvrde u opoziciji, jer stranke na vlasti te medije smatraju za svoje a ne medije svih građana.

Opozicija predlaže a vlast ne želi praćenje rada i uređivačke politike RTRS-a i novinske agencije Republike Srpske.

Protekle sedmice na dnevnom redu skupštinskog zasjedanja bio je i izvještaj o radu javnog entitetskog servisa a opozicija nezadovoljna uređivačkom politikom javnog emitera i zastupljenosti u programu republičke televizije predlagala je formiranje odbora za praćenje rada medija čiji osnivač je Republika Srpska.

Predloženo radno tijelo trebalo je da čini petnaest članova od čega dvije trećine poslanici i jedna trećina medijski radnici. Skupštinska većina je međutim odbacila takve prijedloge.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić kaže da je to sasvim očekivano.

U opoziciji su najavili i prije nego što je inicijativa odbijena da će, ukoliko se to desi, sa prijedlogom osnivanja takvog radnog tijela koje će da prati rad javnih medija koje je osnovala Republika Srpska, inicijativu u skupštinu uputiti još jednom, u redovnoj proceduri.

BN TV

Danas objavljeno

Kim opet “zvecka” – raketama: Ispaljena prema Japanu

M.

Danas Tomindan

M.

Tuča u kafiću na Starčevici, ima povrijeđenih

M.

Ostavite komentar