15. Marta 2021.

Vlast: Karantin; Besni građani: Molotovljev koktel

Big Portal

Policija slučaj ispituje, ali mediji spekulišu da je reč o aktu protesta protiv novih antikovid mera na osnovu kojih je veći deo Italije ponovo u karantinu.

Institut za zdravstvo je najveći naučni autoritet u zdravstevenom sistemu zemlje, i od početka pandemije kovid-19 prati, analizira i predlaže antikovid mere.

“Neprijatelj je virus, a ne institucije koje se bore protiv zaraze”, izjavio je minister za zdravstvo Roberto Speranca.

Za razliku od prvog karantina, pre tačno godinu dana, kada su građani manje više poslušno i discipliniovano prihvatili neophodnu meru zaključavanja, sada su osećanja gradjana drugacija i pomešana.

List “Il Fato kotidijano” piše o besu, strahu, nezadovoljstvu, protestima i predaji.

Juče, u nedelju, dan pre novog karantina, sve prodavnice, koje inače ne rade vikendom, bile su otvorene, uključujući frizere, berbernice i salone za ulepšavanje, koji naredne tri sedmice karantina ostaju zatvoreni.

Na ulicu se može samo zbog posla i u hitnim slučajevima, ali svaki izlazak iz kuće mora biti dokumentovan “auto-deklaracijom” koju će policija po potrebi proveriti.

U naredne tri sedmice nema poseta prijateljima ni rodbini, sport je dozvoljen samo u granicama opštine stanovanja, a restorani i barovi ostaju zatvoreni. Policijski sat ostaje na snazi od 22 do 5.00 narednog dana. “Jedno je sigurno, ovoga puta neće biti pevanja sa prozora i balkona da bi se uzajamno ohrabrili”, zaključuje list “Il Fato kotidijano”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare