7. Maja 2020.

Vlast ima novu poruku za građane

Big Portal

U skladu sa time, za stanovništvo imaju novi slogan, koji glasi: “Ostanite bezbedni, spasite živote”.

Nova poruka je objavljena na Tviter nalogu premijera Borisa Džonsona, a povratak normalnom životu odvijaće se u skladu sa planom koji ima pet faza, navodi londonski “Dejli mejl”.

Prvo će biti ukinuto pravilo prema kojem je izlazak iz kuće radi fizičkih aktivnosti dozvoljen samo jednom dnevno, biće dozvoljeni piknici u parkovima, sunčanje i posete ruralnim delovima zemlje, ali uz obavezno društveno distanciranje, a policiji je preporučeno da zaustavlja manji broj prekršilaca, što ipak neće važiti za najteže slučajeve.

Pabovi i kafići sa baštama mogli bu ponovo biti otvoreni, a razmotriće se i povratak nekontaktnih sportova kao što su golf i tenis, ali brojna ograničenja ostaće na snazi još nedeljama ili mesecima, piše list.

Džonson će u nedelju obelodaniti niz ublažavanja mera, koja će zavisiti od toga koliko svaki od koraka u okviru predviđenog plana utiče na broj zaraženih.

Kako navodi list, sve ili barem neke restriktivne mere mogle bi biti ponovo uvedene ako se do jeseni pojavi novi talas korona virusa.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare