Vlast ima novu poruku za građane - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Vlast ima novu poruku za građane

Otkako su u Velikoj Britaniji uvedene stroge restriktivne mere zbog pandemije kovida 19, tamošnje vlasti pripremaju se da ih od ponedeljka postepeno ublažavaju.

U skladu sa time, za stanovništvo imaju novi slogan, koji glasi: “Ostanite bezbedni, spasite živote”.

Nova poruka je objavljena na Tviter nalogu premijera Borisa Džonsona, a povratak normalnom životu odvijaće se u skladu sa planom koji ima pet faza, navodi londonski “Dejli mejl”.

Prvo će biti ukinuto pravilo prema kojem je izlazak iz kuće radi fizičkih aktivnosti dozvoljen samo jednom dnevno, biće dozvoljeni piknici u parkovima, sunčanje i posete ruralnim delovima zemlje, ali uz obavezno društveno distanciranje, a policiji je preporučeno da zaustavlja manji broj prekršilaca, što ipak neće važiti za najteže slučajeve.

Pabovi i kafići sa baštama mogli bu ponovo biti otvoreni, a razmotriće se i povratak nekontaktnih sportova kao što su golf i tenis, ali brojna ograničenja ostaće na snazi još nedeljama ili mesecima, piše list.

Džonson će u nedelju obelodaniti niz ublažavanja mera, koja će zavisiti od toga koliko svaki od koraka u okviru predviđenog plana utiče na broj zaraženih.

Kako navodi list, sve ili barem neke restriktivne mere mogle bi biti ponovo uvedene ako se do jeseni pojavi novi talas korona virusa.

B92

Danas objavljeno

Srpskoj listi 100 odsto glasova u Severnoj Mitrovici, Radojević ubjedljiv

M.

Uhvaćena nova mula na “Tuđmanu”

M.

Američki i kanadski vojni brodovi kod Tajvana; Kina bijesna

M.

Ostavite komentar