Vlasnika Hyundaija kaznili, a nije bio kriv - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Vlasnika Hyundaija kaznili, a nije bio kriv

Interesantna scena nam dolazi iz Sjednjenih Američkih Država.

Vlasnik Hyundai Elantre N u Kaliforniji se bori protiv vlasti koje su ga kaznile zbog preglasnog auspuha, uprkos činjenici da je ceo automobil i dalje u fabričkom stanju.

Državna granica za zapreminu izduvnog sistema na vozilima ispod 2700 kilograma je 95 dB.

Policajac koji je izdao kartu vozaču mu je rekao da će morati da potroši oko 7.000 dolara za “popravku” vozila i da može tužiti proizvođača.

Video, koji je na Reddit postavio vlasnik Elantre N, počinje pristupom policajca koji odmah postaje agresivan u tonu. Kada vozač objasni da je auto u fabričkom stanju, pa čak i ponudi da otvori haubu, policajac odbija. „Ma ne, samo ću te poslati kod državnog službenika i oni će te vratiti u fabriku… Obustaviće ti registraciju… Vratiće te dileru”.

“To morate platiti, oko 4.000 dolara Nakon što to učinite, vratite se kod državnog službenika da se uvjerite da su svi modovi uklonjeni… To će vas koštati oko 7.000 dolara. Možete Ne vozite auto u sportskom režimu na ulici. To je trebalo da vam kažu. Ako nisu, možete tužiti zastupstvo. Tako ćete dobiti svoj novac nazad.”

Dokumenti pokazuju rezultate testiranja i potvrdu lokalnog zastupnika da je izduvni sistem zaista fabrički. Vlasnik je takođe kontaktirao Hyundai. Hyundai je rekao:

“Vozila Hyundai N su u potpunosti usklađena sa federalnim propisima i legalna su za prodaju i upotrebu na ulici u svim američkim državama. HYundai je svestan ovog incidenta i radi direktno sa kupcem kako bi pomogao u rešavanju problema.“

Danas objavljeno

Honda oživljava džepnu mašinu

Vanja A

Android Auto je dobio sjajna podešavanja, noviteti koji će vas definitivno privući

Vanja A

Platila policiji gorivo – izdali saopštenje

Vanja A

Ostavite komentar