Vlasnik restorana sipao opijum u hranu da navuče goste - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Vlasnik restorana sipao opijum u hranu da navuče goste

Vlasnik jednog restorana u Kini našao je “inovativan” način da zadrži mušterije kako se ne bi mučio sa boljim receptima ili uslugom.

On se tako dosetio da stavio opijum u hranu, a sve je otkriveno slučajno kada je jedan od gostiju kasnije u policiji testiran na morfijum, aktivni sastojak ovog narkotika.

Čovjek je bio potpuno šokiran nalazima i sve vrijeme tvrdio da nije svojevoljno uzimao drogu, već da je jedina stvar koju je konzumirao, a za koju ne može da garantuje porijeklo, bila činija nudli u restoranu.

Policija je iznenada posjetila ugostiteljski objekat u provinciji Guangši i otkrila kesicu praha sa aromom puževa koja je bila pozitivna na morfijum, prenose Novosti.

Kasnije je otkriveno još 76 grama praha od sjemenki maka, a vlasnik, identifikovan samo kao Jang je uhapšen. On je priznao da je koristio prah kao “tajni sastojak” da navuče mušterije. Rekao je da je sam posadio mak prije nekoliko godina.

Interesantno je da ovo nije prvi ovakav slučaj skorije zabilježen u Kini. Prvi put je na djelu uhvaćen vlasnik restorana prije šest godina, a u međuvremenu pokrenuto je više 30 istraga zbog sipanja opijuma u hranu.

Danas objavljeno

Georgina je prije Ronalda bila čistačica, a život joj je obilježila strašna tragedija

Vanja A

Znate li koliko je veliko i teško srce plavog kita?

Vanja A

Pogledaj najavu za film “The Batman”

Vanja A

Ostavite komentar