Vlasnik kafića u Glamoču uhapšen jer nije zatvorio kafanu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Vlasnik kafića u Glamoču uhapšen jer nije zatvorio kafanu

Pripadnici Policijske postaje (PP) Glamoč juče su uhapsili I. S. (51), vlasnika caffe bara “Sušek” u Glamoču, zbog nepoštovanja odluke o zabrani rada ugostiteljskog objekta.

Policajci su u srijedu u 13 sati dojavu od Uprave za inspekcijske poslove Hercegbosanskog kantona (HBK) da se u spomenutom ugostiteljskom objektu nalazi pet gostiju, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Nakon dolaska pripadnika kantonalne inspekcije vlasnik je zaključao vrata ugostiteljskog objekta i onemogućio obavljanje nadzora. Na mjesto događaja izišli su i pripadnici PP Glamoč i zajedno s inspekcijom tražili od vlasnika da otvori objekt što je on i učinio u 13.50 sati uz, kako navode, drsko ponašanje.

Vlasnik je priveden u Policijsku postaju Glamoč i nad njim je pokrenuta kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i kazneno djelo sprečavanja službene osobe u obavljanju službene radnje.

U cilju provođenja vanrednih mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spašavanja stanovništva, Krizni štab Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBK-a ranije je donio odluku o zabrani rada ugostiteljskih objekata svih kategorija. Odluka bi na snazi trebala ostati do 30. marta.

FENA

Danas objavljeno

U Srpskoj 13 smrtnih slučајеvа, još 587 osoba zaraženo koronom

M.

Benzin u Hrvatskoj nikad skuplji

M.

Filmske novčanice u opticaju, građani upozoreni

M.

Ostavite komentar