“NAPALI SU ME JER SAM SRBIN” Vlasnik kafića kod Knina o napadu maskiranih razbojnika - BIGportal.ba
Region Vijesti

“NAPALI SU ME JER SAM SRBIN” Vlasnik kafića kod Knina o napadu maskiranih razbojnika

Boris Petko, vlasnik kafića iz Uzdolja u kojem su sinoć huligani napali goste, kaže da su ga napali jer je Srbin. Tukli su ga po glavi i nogama.

– Dok sam ja branio glavu od udaraca, drugi me mlatio po nogama. Samo sam gledao gdje su mi žena i djeca – rekao je za Dnevnik.hr Petko.

Kaže da je veče počela mirno. U kafiću je sjedilo 20-ak gostiju. Bilo je i žena i djece. A onda su se poslije 22 časa vrata naglo otvorila.

“Pola sata ranije bili su u izvidnici”
– Upali su maskirani, vidjele su im se samo oči. U rukama su imali šipke i palice. Viknali su “Majku vam j…m, Zvezdu gledate!” Tada je nastao haos – još uvijek pod utiskom govori vlasnik kafića.

– Sve leti, djeca skaču i vrište. Neki su bježali. Ja sam se pokušao odbraniti od tih šipki kojima su me udarali. Bilo je strašno. Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizovano. Obavili su svoje, na brzinu izašli van. Tamo ih je čekao neki auto, pa su pobjegli. To je očigledno planirani napad. Jedan od njih je pola sata prije napada bio u izvidnici. Popio je piće i otišao. A onda se vratio s ekipom – kaže Petko.

“Napali su me jer sam Srbin”
– To se dogodilo samo zato što sam Srbin. Nije zato što se zovem Ante ili Mate, nego zato što sam Srbin. Ali nadam se da će ih kazniti. Šta bi bilo da sam ja nekog sinoć u tom šoku i bijesu povrijedio? Sreća u nesreći je što su u kafiću bili državljani SAD, Francuske, Njemačke i Velike Britanije pa se nadam da će policija i sudstvo odraditi svoj posao – govori Petko.

Podsjetimo, napad se dogodio sinoć tokom utakmice Lige šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde. U napadu je više ljudi povrijeđeno, potvrđuju lokalni portali “Feral News” i Dalmacija Danas, a navodno je u bolnicu prebačeno petero ljudi.

Kako je policija objavila jutros oko 8 časova, uhapšeno je više osoba koje se dovode u vezu s napadom. Potvrdili su kako je grupa napadača sinoć oko 22.30 upala u kafić u mjestu Uzdolje te da su verbalno i fizički napali vlasnicu kafića i goste, pri čemu su oštetili i inventar objekta. Potvrdili su i da je u napadu povrijeđeno petero osoba, među kojima i jedno dijete.

Nakon toga je u 22.50 u mjestu Đevrske nekoliko osoba, a sumnja se na to da je riječ istoj skupini koja je upala u kafić u mjestu Uzdolje i pretukla goste, upalo u kafić. Verbalno su, a potom i fizički napali vlasnika ugostiteljskog objekta i goste i oštetili inventar. Prilikom tog napada nitko nije povrijeđen, poručili su iz policije.

Događaji suokvalifikovani kao kazneno djelo nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih povrijeda i oštećenja tuđe stvari.

(Index)

Danas objavljeno

Gorivo u Srpskoj bi moglo uskoro biti jeftinije?

M.

Vanredna situacija na Krimu

M.

Zapad sprema haos? “Zona rizika – cijela planeta. Od Balkana do Bliskog istoka”

M.

1 Komentar

racic 22 Avgusta, 2019 at 3:05 pm

Hrvati su bolesna nacija,
u vecini pokotoliceni Srbi,
nazalost…
Istina dolazi.
Moramo izdrzati.

Odgovori

Ostavite komentar