Vlasnici kafića iz Banjaluke i programeri počinili 43 krivična djela - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Vlasnici kafića iz Banjaluke i programeri počinili 43 krivična djela

U okviru policijske akcije „Fiskalne kase“ pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Republičkom tužilaštvu protiv 32 osobe, osumnjičene da su počinile 43 krivična djela, a koja se odnose na malverzacija sa fiskalnim kasama, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema našim sazanjima, postoje dvije grupe osumnjičenih u ovom predmetu.

– Jedna grupa je osumnjičena da je napravila i razvijala softverski sistem za varanje prilikom izdavanja fiskalnih računa, a druga grupa su vlasnici ugostiteljskih i drugih objekata koji su koristili te programe i na taj način oštetili državu za veliki iznos – otrkiva izvor Srpskainfo.

On je pojasnio da ova policijska akcija traje skoro šest mjeseci i da su prikupljeni brojni dokazi u ovom predmetu.

– Izvještaji su protiv osumnjičenih podneseni još ranije, ali sa jutrošnjim pretresima su prikupljani dodatni dokazi protiv njih – otkriva naš sagovornik.

Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da su danas pretreseno ukupno 32 lokacije na području Banjaluke i jedna u Prijedoru.

– Uhapšeni se terete da su počinili krivična djela utaja poreza, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i izvršenje krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja, a koje se odnose na malverzacije u vezi sa fiskalnim kasama – pojasnila je Miljanovićeva.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Zemljotres u Baniji; epicentar kod Petrinje

M.

Srbi su u Sarajevu najmanje od 14. vijeka, različitosti treba da spajaju

M.

Zahtjev za hitno povlačenje konzula Admira Atovića

M.

Ostavite komentar