26. Septembra 2022.

“Vlahoviću to nedostaje, mogao bi da istraži Batistutine pokrete”

Big Portal

Vlahović je odlično počeo sezonu, ali je ubrzo zatajio usled katastrofalnih igara njegovog tima.

Mauro je nahvalio Erlinga Halanda, napadača Mančester sitija, sa kojim će u utorak biti u direktnom duelu kada se sastanu Srbija i Norveška u Ligi nacija.

“Čini mi se da ima poniznost šampiona. Jednostavnost. Oni koji poznaju njegovu karijeru znaju da je mnogo porastao u godinama u kojima je igrao. Uvek se videlo da napreduje u svim tehničkim i taktičkim osnovama, jer je i sposoban da pomogne ekipi kada protivnici imaju loptu… I sigurno nije postao lošiji u davanju golova. Vlahović je igrač koji je ušao u poteškoće, jer je život Juventusa ušao u teškoće. Ali mora da poboljša svoje karakteristike i osnove”, kazao je Mauro za “Tutosport”.

Mauro je uputio nekoliko saveta napadaču Juventusa.

“Ako nauči da izbegava defanzivca i kontakt, lakše će davati golove. Nema sjajnih igrača kojima je ostavljen prostor. Mora brzo da shvati kako da jednom dodirne loptu i postigne gol”, izjavio je sada već 60-godišnji Italijan.

On je na kraju uporedio Vlahovića sa legendarnim Gabrijelom Batistutom.

“Možda bi Vlahović trebalo da istraži Batistutine pokrete, da nauči kako da zahvati loptu kad je licem okrenut prema golu. Gabrijel je bio majstor da pravi pokrete kako bi primio loptu licem ka golu, ovo nedostaje Dušanu. I prvi dodir…”
, podvukao je as Juventusa od 1985. do 1989. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare