24. Aprila 2021.

“Vlahović je mogao da bude najskuplji u istoriji srpskog fudbala”

Big Portal

Kada pogledamo kako igra Dušan Vlahović, malo ko je ostao ravnodušan.

Mladi napadač već ima 16 postignutih golova u Seriji A u dresu Fiorentine i iza sebe ostavio Lautara Martinesa i Zlatana Ibrahimovića koji imaju po 15.

O svemu tome je Ivica Ilijev govorio za italijanske medije.

“Otako je otišao u Fiorentinu uvek sam govorio samo najbolje stvari o njemu, čak i kada su ga mnogi kritikovali. Sa mladim ljudima je potrebno strpljenje. Sećam se da mi je pre pet godina, kada sam počeo da radim kao operativac u Partizanu, skaut jedne velike evropske kompanije rekao da u njegovoj generaciji nema boljeg napadača na svetu. Tih godina se još nije čulo za Halanda, ali verujem da će u budućnosti uspeti da dosegne njegov nivo. Ne mislim da će se zaustaviti, jer ima karakter šampiona i nebo je granica za njegov talenat”.

Ističe da je se od starta bio primetan njegov šampionski mentalitet.

“Već sa 16 godina je bio šampion. U glavi je bio kao 26-godišnjak. Radio je sa timom i pre i posle treninga. U glavi je poput Kristijana Ronalda”.

Kako je Vlahović stigao u Firencu?

“Prodali smo ga za mali novac, da je ostao sa nama još jednu sezonu bio bi to najveći transfer u istoriji srpskog fudbala. Prerano nas je napustio, ali Fiorentina je obavila strašan posao”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare