Vladika Stefan o trenutnom stanju patrijarha Irineja - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vladika Stefan o trenutnom stanju patrijarha Irineja

Njegova svetost patrijarh Irinej je dobro i pod nadzorom najboljih ljekara, rekao je vikarni episkop patrijarha vladika Stefan.

“Patrijarh i dalje nema nikakvih simptoma virusa korona”, rekao je vladika Stefan.

Prema riječima vladike, da nije bilo puta u Podgoricu, gdje je služio opijelo blaženopočivšem mitropolitu crnogorosko-primorskom Amfilohiju, patrijarh Irinej se ne bi ni testirao jer nije bilo nikakvih naznaka da je pozitivan.

“Pošto je test pokazao da jeste, na naše insistiranje patrijarh je zadržan u bolnici jer čovek ima 90 godina i nismo želeli da se bilo šta nepredvidivo desi. Ovako smo mirni jer je pod budnim okom najboljih lekara, a svaka promena se prati da ne bi došlo do nekih eventualnih nepredviđenih komplikacija”, rekao je vladika Stefan za “Blic”.

On dodaje da su se, osim patrijarha Irineja, sve vladike i sveštenstvo koje je iz Beograda išlo u Podgoricu, testirali i da su svi negativni.

“Svi vernici i ljudi koji brinu za patrijarhovo zdravlje treba da budu mirni i spokojni jer je on dobrog zdravstvenog stanja i raspoloženja. U šali kaže da njemu nije ništa, već da smo mu mi izmislili bolest kako bi se odmorili od njega. SPC će i dalje obaveštavati javnost o zdravstvenom stanju patrijarha”, naveo je vladika Stefan.

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej primljen je u srijedu uveče, 4. novembra, u vojnu kovid bolnicu “Karaburma” nakon što je tokom redovnog testiranja potvrđeno postojanje virusa korona.

Nezavisne

Danas objavljeno

Češka: Rusi da plate

M.

EU postigla dogovor

M.

U Srpskoj oboljelo još 236 osoba, preminulo 17

M.

Ostavite komentar