Vlade RS i FBiH dobile podršku tri ambasade - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vlade RS i FBiH dobile podršku tri ambasade

Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Savezne Republike Njemačke i Ujedinjenog Kraljevstva pozdravljaju usvajanje novog paketa socio-ekonomskih reformi od strane entitetskih vlada, na današnjim uporednim sjednicama.

-Od ključne je važnosti da vlade u Bosni i Hercegovini nastave sa implementacijom reformi sa ciljem poboljšanja života građana – kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da današnje usvajanje ovih reformskih obaveza od strane Vlade Federacije BiH i Vlade RS je pozitivan korak ka tom cilju.

“Usvojene obaveze uključuju korake usmjerene na poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje rasta i konkurentnosti, na depolitizaciju javnih preduzeća i stvaranje boljih prilika za mlade, žene i druge nedovoljno zastupljene grupe. Pozdravljamo koordinaciju dva entiteta u procesu koji je rezultirao u ovom važnom koraku”, poručuju ambasade Amerike, Njemačke i Velike Briatnije i pozivaju na formiranje vlasti na svim nivoima, u skladu sa preuzetim obavezama Bosne i Hercegovine, tako da se može nastaviti sa ovim važnim aktivnostima.

(BN)

Danas objavljeno

Javila se “četvorka” i pružila podršku protiv Rusije

M.

U KS 85 novozaraženih koronavirusom, šest osoba preminulo

M.

Glavni epidemiolog ponovo napustio Krizni štab: “Odluke koje se donose suprotne našim preporukama”

M.

Ostavite komentar