6. Augusta 2020.

“Vlade, hvala ti – vreme je da odeš”

Big Portal

Ovako tekst kreće novinar kalifornijskog portala “Kings Herald” Brajant Vest, koji u tekstu piše kako je vreme da Vlade Divac napustio funkciju generalnog menadžera Sakramenta.

“U idealnom svetu Divčeva priča u Sakramentu ne bi tekla ovako. Vratio se u Sakramento 2015. godine sa zadatkom da završi ono gde je stao kao igrač i da donese titulu u Sakramento. To je bio njegov cilj i sve je stavio na sebe. Bio sam oduševljen, nije postojao bolji scenario od toga za navijača Kingsa. Lider tima koji su činili Kris Veber, Peđa Stojaković, Rik Adelman dolazi u klub posle devetogodišnje katastrofe? Ne bi bilo ništa lepše od scene u kojoj Divac stoji pored komesara Adama Silvera sa trofejem šampiona NBA lige”, piše Vest u tekstu.

Novinar “Kings Heralda” ističe da je posle pet godina svima jasno da Divac nije “ta” osoba koja će učiniti ekipu pobedničkom.

“Za Divca mogu da nađu neku ulogu ambasadora, ali da bude taj koji će donositi najvažnije odluke? Ne – pet godina je prošlo i to je dovoljno da se vidi da je timu potreban novi pravac. Pet godina je bilo dovoljno da ekipama poput Memfisa, Finiksa, Nju Orleansa i Dalasa da padnu na najniže grane i potom ustanu i ‘preskoče’ Sakramento. Pet godina je sasvim dovoljno da vidimo da Vlade nije za ovo”, ističe Vest.

Autor članka potom piše o potezima srpskog stručnjaka gde ga je pohvalio za Dierona Foksa, Badija Hilda, Bogdana Bogdanovića, ali i kritikova za Herija Džejlsa što mu nije produžio ugovor.

Spominje se i čuveni Draft 2018. godine kada je Sakramento birao Marvina Beglija ispred Luke Dončića.

“Šanse za uspeh obnove tima su verovatno okončane 21. juna 2018. godine kada su Divac i kompanija odabrali bilo koga umesto Luke Dončića. Biće beskrajna, besmislena rasprava o tome koliko bi MVP kandidat bio dobar u Sakramentu i to je istina jer bez iskusnog, elitnog trenera poput Rika Karlajla, Luka verovatno ne bi tako brzo dostigao vrhunac. Navijači mogu da govore o tome da li bi se on uklopio sa Foksom, ali ne postoji logičan argument da generalni menadžer propusti priliku da uzme igrača takvog potencijala”.

“U nekom drugom svetu mi bismo beskrajno hvalili Divca zato što je pogodio najlakše polaganje u životu, ali ovo nije taj svet. Vlade je dobar čovek kome ne treba ništa više od pobede u Sakramentu. Mi smo ga već voleli, čak i pre ovoga i uvek će biti jedan od najvoljenijih Kingsa, ali bismo ga još više voleli da je priznao istinu. Hvala Vlade za sve uspomene, vreme je za rastanak”, zaljučio je Vest.

https://twitter.com/BSWest5/status/1291111985187233793?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1291111985187233793%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Fsport%2Fkosarka%2Fnba.php%3Fyyyy%3D2020mm%3D08dd%3D06nav_id%3D1715754

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare