28. Oktobra 2021.

Vlada veliko interesovanje: Zahtjev za podršku Grada predalo više od 450 porodilja

Big Portal

Pošto je predaja zahtjeva započela 21. oktobra, u Gradskoj upravi su naveli da dnevni broj zahtjeva pokazuje da za ovaj vid podrške vlada veliko interesovanje.

Prema podacima Prijemne kancelarije dnevno pristigne od 80 do 100 zahtjeva.

Podsjećaju da sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine mogu da podnesu zahtjev za isplatu novčane podrške u iznosu od 500 KM do 2.000 KM.

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju: uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banjaluka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže,odnosno hranitelja ili staratelja; kopiju kartice tekućeg računa; kućnu listu; uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banjaluka za dijete.

Zahtjevi se predaju u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave (soba 16) šalter 1 ili 2.

Kada je riječ o visini podrške, za prvorođeno i drugorođeno dijete Grad će dodijeliti 500 KM, i to na dan rođenja 250 KM, te za prvi rođendan 250 KM. Svako treće dijete Grad će nagraditi sa 700 KM, 350 KM za dan rođenja, te dodatnih 350 KM za prvi rođendan. Za četvrto i svako naredno dijete biće isplaćena podrška Grada u ukupnom iznosu od 2.000 KM, od kojih će 1.000 KM biti isplaćeno na dan rođenja, a 1.000 KM za prvi rođendan.

SrpskaInfo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare