Vlada Srpske o aferi "Kiseonik": Zatražena kontrola nezavisne laboratorije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vlada Srpske o aferi “Kiseonik”: Zatražena kontrola nezavisne laboratorije

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da u saradnji sa Republičkom upravom za inspekcijske poslove i JZU Univerzitetskim kliničkim centrom Republike Srpske, u roku od 48 časova, obezbijedi uslugu laboratorije ovlaštene za ispitivanje kontrole kvaliteta kiseonika.

Ovo je zatraženo, kako se navodi u saopštenju, u svrhu pribavljanja nezavisne potvrde kvaliteta medicinskog kiseonika koji se koristi u ovoj ustanovi.

Vlada Republike Srpske održala je danas tematsku sjednicu na kojoj je razmatrana informacija o nabavci i korištenju kiseonika u JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i bolnicama u Republici Srpskoj.

Zadužuju se Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske da o izvršenoj kontroli kvaliteta obavijeste Vladu.

Inače, sjednica Vlade RS počela je jutros u devet časova, a saopštenje za javnost je poslato nakon sedam časova.

Podsjetimo, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prošle sedmice je u javnost iznio tvrdnje da firma „TGT Tehnogas“ iz Laktaša nema dozvolu za promet lijekova, odnosno medicinskog kiseonika, koji se koristi kao lijek. Stanivuković je pondio prijavu tužilaštvu, jer se, kaže, u UKC RS isporučuje kiseonik koji nije prošao kontrole, a posao je povjeren firmi koja ima dozvolu za uvoz tehničkog, ali ne i medicinskog otpada.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

SAD ponovo traže izručenje; snažna podrška mobilisana

M.

“Vatre” u Sudanu se ne gase; hapšenja, protesti – pritisak raste

M.

Erdogan najavio susret sa Bajdenom

M.

Ostavite komentar