Vlada Srbije usvojila mjere koje važe nakon ukidanja vanrednog stanja - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vlada Srbije usvojila mjere koje važe nakon ukidanja vanrednog stanja

Vlada Republike Srbije donijela je odluku da za sve vrijeme trajanja opasnosti od širenja zarazne bolesti kovida 19, građani i privrednici su u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mjera.

Obustava izvođenja nastave u prostorijama visokoškolskih ustanova, srednjih i osnovnih škola kao i obustava rada tih ustanova na snazi je sve dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti kovida 19. Određene obrazovno-vaspitne aktivnosti mogu organizovati u prostorijama ustanova uz primjenu i poštavanje svih zaštitnih mjera.

Priređivači igara na sreću mogu obavljati svoju djelatnost i u objektima koji nisu veći od 400 metara kvadratnih uz primjenu svih obavezujućih zaštitnih mjera.

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vrijeme vanrednog stanja smatraće se važećim, ukoliko budu podneseni u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Vlada je usvojila i odluku o bespovratnoj finansijskoj pomoći iz budžeta Republici Srpskoj u neto iznosu od 30.000 dinara mjesečno, za period od tri mjeseca, licima koji imaju status lica koje samostalno obavlja umjetničku ili drugu djelatnost u oblasti kulture utvrđenog od strane reprezetnativnog udruženja u kulturi u skladu sa Zakonom o kulturi.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se, uprkos prestanku vanrednog stanja i ukidanju određenih pravila, pridržavaju svih preventivnih mjera u cilju zaštite od zarazne bolesti KOVID-19.

  • Naša zemlja je na pravom putu i samo uz visoku ličnu odgovornost građana, Srbija će uspješno okončati borbu sa virusom korona – navodi Vlada Srbije.

RTS

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar