Vlada Srbije povukla Zakon o eksproprijaciji iz procedure, mijenja se i Zakon o referendumu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vlada Srbije povukla Zakon o eksproprijaciji iz procedure, mijenja se i Zakon o referendumu

Vlada Republike Srbije je na večerašnjoj sjednici donijela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsjednik Republike Aleksandar Vučić.

Vlada Republike Srbije napraviće analizu da li su neophodne izmjene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti, učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na istoj sjednici, vlada je predložila Narodnoj skupštini izmjene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44. Pomenuti članovi odnose se na ovjeru potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovođenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.

“I policija se tokom protesta u Šapcu ponašala neprimjereno” Novi skup u Beogradu, traži se hapšenje bageriste i nasilnika (VIDEO)
U prijedlogu vlade ukida se taksa za ovjeru potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača bude dio organa za sprovođenje referenduma. Takođe, prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrđena na referendumu.

Danas objavljeno

“Vladimir Putin da prizna”

M.

Nove mjere u Srpskoj: Skraćena izolacija i radno vrijeme kafića

M.

Dodik: Erdogan razumije situaciju u BiH

M.

Ostavite komentar