Vlada Slovenije razmatra potpuno zaključavanje - BIGportal.ba
Region Vijesti

Vlada Slovenije razmatra potpuno zaključavanje

Zbog stalnog porasta broja novoinficiranih u Sloveniji i zdravstevih radnika koji su, prema brojnim izvještajima, na ivici izdržljivosti, ministar zdravstva Tomaž Gantar predložio je uvođenje privremene mjere potpunog “zaključavanja” Slovenije i obustavljanja svih neesencijalnih aktivnosti.

S druge strane, od ministra ekonomije Zdravka Počivalšeka stiže prijedlog da se postepeno dozvoli nastavak poslovanja pod striktnim mjerama.

Gantar, čiji stav podržava i Bojana Beović, šefica vladinog anti-korona kriznog štaba, uputio je sinoć pismo ministru ekonomije u kojem ukazuje da se epidemiološka situacija u zemlji ne popravlja dovoljno brzo uprkos merama koje su uvođene do sada, prenosi STA i navodi da je Gantar ponudio svoju ostavku ukoliko ne bude prihvaćen njegov predlog.

Ministar ekonomije smatra da dosadašnje mere nisu dale pozitivne rezultate i najavljuje da neće podržati predlog Gantara, već će u saglasju sa udruženjima poslovnih ljudi predložiti da se ponovo otvore svi ekonomski subjekti koji su do sada bili pod restriktivnim mjerama.

Osam poslovnih udrženja je apelovalo da se dozvoli rad svim preduzetnicima i pružaocima usluga, kao i da se dozvoli parcijalno obavljanje javnog transporta.

“Gubimo i do 60 miliona evra dodate vrijednosti nedeljno, a ukoliko se mjere produže za još 14 dana dodatno ćemo izgubiti još 700 miliona evra”, upozorava se u pismu biznis udruženja.

Danas objavljeno

Upozorenje: “Ova vrsta ponašanja mora da prestane. Nećemo tolerisati”

M.

Eskobar lično pozivao stranačke lidere da ne podrže politiku Milorada Dodika

M.

Detalji nezgode kod Doboja: Teško povrijeđena djevojka u sudaru auta i kamiona

M.

Ostavite komentar