Vlada SAD moli građane da ne sipaju benzin u kese - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Vlada SAD moli građane da ne sipaju benzin u kese

U Sjedinjenim Državama zavladala je panika zbog moguće nestašice goriva, što je neke stanovnike nateralo da preduzmu radikalne poteze.

Čim zavlada krizna situacija ili bar najava iste, dobar deo stanovništva pohrli u nabavku osnovnih potrepština i goriva, a Amerikanci tu nisu izuzetak. Naprotiv, oni su spremni na ekstremna rešenja.

U najnovijoj krizi izazvanoj “ransomware” napadima, došlo je do obustave isporuke goriva kroz naftovod Colonial Pipeline. Zbog toga su mnogi vozači na istoku i jugu SAD pojurili na benzinske pumpe.

Pritom su posegnuli za najbržim rešenjima, pa su tako gorivo točili i u otvorene kante, pa čak i u plastične kese.

Zaustavljanje rada naftovoda koji pokriva 45% snabdevanja istoka SAD gorivom dovodi do velikog poremećaja na tržištu, pa na kraju ne čudi ovakva navala na benzinske stanice.

Na Redditu je već objavljen čitav niz fotografija na kojima se vidi kako neodgovorni vozači sipaju gorivo u kese, burad, pa i kante za otpatke.

Zato je ministar saobraćaja pozvao na razum i smirenost:

“Naravno, razumemo zabrinutost u područjima u kojima se ljudi susreću sa privremenim prekidima u snabdevanju, ali gomilanje stvari ne poboljšava situaciju. Ni pod kojim okolnostima benzin se ne sme sipati u bilo šta osim direktno u rezervoar vozila ili u kanister za gorivo.”

Danas objavljeno

Travis Barker završio u bolnici

Vanja A

Škola u Srbiji zabranila kratke hlače, učenik se pojavio u maminoj haljini

Vanja A

Dr.Dre plovi Jadranom na jahti čiji je sedmični najam milion KM

Vanja A

Ostavite komentar