Vlada RS predložila ukidanje vanrednog stanja, odluka na NS RS - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vlada RS predložila ukidanje vanrednog stanja, odluka na NS RS

Vlada Republike Srpske, na današnjoj sjednici u Banjaluci, donijela je uredbu o ukidanju vanrednog stanja u RS, rekla je Zora Vidović, ministar finansija u vladi Republike Srpske.

Kako je pojasnila, sva dalja procedura je sada na Narodnoj skupštini RS.

Nakon što iz Vlade stigne zahtjev i konačan prijedlog dnevnog reda, Kolegijum Narodne skupštine zaključio je da se sjednica Kolegijuma za zakazivanje 13. posebne sjednice, na kojoj će biti dogovoren tačan termin održavanja sjednice i utvrđen Prijedlog dnevnog reda, održi telefonskim putem.

Juče je dogovoreno i da se 13. posebna sjednica Narodne skupštine održati u konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske koja je, u odnosu na druge sale, najadekvatnija s obzirom na postojeće tehničke uslove i uvažavajući stručno mišljenje u vezi sa epidemiološkim uslovima prouzrokovanim virusom korona.

Narodna skupština Republike Srpske 28. marta je na 12. posebnoj sjednici usvojila Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed korona virusa 2019-nCoV.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Velika Britanija i Srbija u Evropi najuspješnije

M.

Usvojene dopune zakona za direktnu nabavku vakcina

M.

Potvrđeno: U EU se uvodi sertifikat o vakcinaciji

M.

Ostavite komentar