Vlada pojasnila ko dobija minimalac, porez i doprinose - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Vlada pojasnila ko dobija minimalac, porez i doprinose

Privredni subjekti čiji rad zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije bude zabranjen mjesec dana ostvaruju pravo na isplatu i minimalne plate i pripadajućih poreza i doprinosa, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštenju se dodaje da poslovni subjekti kojima rad zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije bude zabranjen manje od jednog mjeseca /primjera radi: sedam dana, 15 dana, 20 dana/, ostvaruju pravo na podršku koja je definisana isplatom poreza i doprinosa za zaposlene.

Iz Biroa navode da, s ciljem objektivnog i blagovremenog informisanja javnosti poslije sastanka koji su danas održali predsjednik Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković sa predstavnicima udruženja “Horeka” i Sekcijom frizera i kozmetičara Zanatsko–preduzetničke komore, dostavljaju pojašnjenje i tačno precizirane mjere podrške na koje mogu računati privredni subjekti u Republici Srpskoj, kojima je zbog pogoršane epidemiološke situacije zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije zabranjen rad.

U saopštenju se ističe da u toku obraćanja nakon pomenutog sastanka nije jasno precizirano o kakvim mjerama podrške je riječ.

Danas objavljeno

Rusija spremna i na prekid proizvodnje nafte

M.

Upozorenje iz SAD: “Ako nastavite ovim putem…”

M.

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Ostavite komentar